Paula Bankovska stāstu krājums “Skola” (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss krājums gan saturiski, gan ar noformējumu mērķtiecīgi atklāj autora aplūkoto tematu. Tas rakstnieka tuvākiem un tālākiem vienaudžiem tik pat emocionāli dažādi kā paši stāsti liks atminēties krājuma virsrakstā likto laiku un vietu - skolu.

Krājumā apkopoti stāsti „Pagarinātā dienas grupa”, „Rudenss kross”, „Motociklu vasara”, „13. mēneša alga”, „Sieri”, „GDA”, „Sārtais”, „Bietē”, „Nelietīgi vārdu valkāt”, „Kubiks rubiks” un citi. Atsevišķi darbi iepriekš publicēti presē, bet lielākā daļa no sešpadsmit stāstiem, kas tapuši aptuveni pēdējo trīs gadu laikā, klajā nāk pirmo reizi.

Krājumā skola atklājas šī vārda visplašakajā nozīmē. Stāsti sniedz simtprocentīgu iespēju atgriezties fizkultūras stundās ar tautas bumbu, granātas mešanu un meiteņu ģērbtuvēm, atsaukt atmiņā ārstniecības augu vākšanu, vasaras darbus biešu laukā vai tās izjūtas, ka tev ir blats vai valūta un līdz ar to iespeja tikt pie importa botām, džinsiem vai kubika rubika, bet citādi tā ir arī skola, kurā caur attēlotajām attiecībām, reālijām un notikumiem izzināt sevi, savu laiku un pasauli sev apkārt.

„Mēs mācījāmies vienā klasē. Atceries? Tāds Dans. Sēdēju pašā priekšā. Es neesmu ļaunatminīgs. Vai atriebīgs. Vienkārši ir dažas lietas, kas neliek miera, kuras nespēju aizmirst.”

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu