Paula Bankovska romāns "Ofšors" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romāna sižetā mijas realitāte ar iztēli – galvenā varoņa vairāku diennakšu ilgais ceļojums beidzas ar aviokatastrofu, un viņš nonāk mitoloģiskā senlatviešu zemē. Ceļā radušās asociācijas, domas un atmiņas par ģimeni, skolas un studiju laiku, laulībām un dievkalpojumiem baznīcā, par valsti, kurā dzīvo, līdzcilvēkiem, draugiem un paziņām un daudzām citām lietām un notikumiem veido traģikomisku literāru pašizziņas procesu.

Romāna varonis ar savām vājībām un interesēm, pozicionēdams sevi vidē un laikā, reizē fiksē caur attiecībām, reālijām un notikumiem mūsu laiku un sabiedrību.

„Droši vien ikvienam cilvēkam dzīvē pienāk brīdis, kad viņš ar rezignētām šausmām atskārš, ka visu, ko būtu gribējis, viņš šā vai tā nekad nepaspēs. Vēl jo vairāk – tu saproti, ka tik daudzas iespējas – patiesībā visas labākās iespējas – ir vai nu palaistas garām, vai palikušas tā arī pa īstam nenovērtētas.”

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu