16 padomi, kā ieviest kārtību skapī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: classicstoragesolut

Paradokss: tik daudz visādu drēbju, bet nav ko vilkt mugurā! Skapī starp iemīļotiem un stilīgiem apģērba gabaliem karājas arī nejauši iegādātas un no modes izgājušas lietas. Lūk, 16 padomi, kā visu sašķirot un sakārtot!

1. Izņemiet no skapja visas drēbes, izklājiet gultā un uzmanīgi aplūkojiet!

2. Lieciet tās trīs kaudzītēs ar nosacītiem apzīmējumiem: «jā», «nē» un «varbūt». Ja šaubāties, kurā kaudzītē kādai lietai ir īstā vieta, uzlaikojiet to! Pie spoguļa novērtējiet sevi pilnā augumā: vai tā joprojām der; cik bieži valkājat; vai tā piemērota figūrai; vai tā jums piestāv.

3. Ja apģērbs neatbilst pirmajām divām prasībām, lieciet to «nē» kaudzītē!

4. Ja tērps izturējis pārbaudījumus, pavērojiet, kā tajā jūtaties: ērti, pārliecinoši vai vienkārši labi? Ja atbilde ir pozitīva, droši lieciet to pie «jā».

5. Kad esat beigusi apģērbu šķirošanu, pamēģiniet atcerieties, kur un kā esat tos iegādājusi: veikalā, tirgū, nejauši… Kāds apģērbs dominē «nē» kaudzītē? Atbildot uz šo jautājumu, vairs nebūs grūti izšķirties, iegādājoties jaunas lietas.

6. Skapī lieciet tikai lietas no «jā» kaudzītes, «nē» — kādam atdodiet, bet «varbūt» lieciet kārbās (uz tām var uzrakstīt, kas iekšā!) un novietojiet tās tālāk. Ja no šīs kārbas kaut ko ievajadzēsies, jūs bez grūtībām to atradīsiet. Ja kāda lieta gada laikā netiek ņemta laukā, tad, domājams, tā vispār vairs nebūs vajadzīga.

7. Pirms novietojat skapī apģērbu no «jā» kaudzītes, atlieciet malā to, kas jāiztīra vai jāsalabo. Savediet visu kārtībā nekavējoties!

8. Ja jums ļoti nepatīk gludināt vīriešu kreklus, tad uzreiz pēc mazgāšanas nopuriniet tos un novietojiet uz drēbju pakaramā! Izžuvis krekls tikpat kā nebūs jāgludina.

9. Biežāk vēdiniet skapi! Lietojiet dažādas aromatizējošas vielas vai smaržīgus ziepju gabaliņus, lai jūsu apģērbs saglabātu svaiguma smaržu.

10. Izmantojiet brīvo vietu skapī zem blūzēm! Tur ietilps dažas apavu kārbas.

11. Lieciet šallīti, lakatiņu vai jostiņu uz pakaramā pie tās kleitas, kostīma vai blūzes, pie kuras nēsāsiet!

12. Pagājušās sezonas apģērbu varat glabāt plastikāta maisos. Ielieciet tajos 1–2 ziepju gabaliņus ar visu iepakojumu!

13. Neaizmirstiet, ka kažokādām polietilēna maisi neder. Vislabāk apklāt tās ar vecu palagu. Kažokādu izstrādājumiem jākarājas skapī maksimāli brīvi.

14. Pirms iekārt kažoku vai mēteli skapī līdz nākamajai sezonai, neaizmirstiet ielikt tam kabatā pretkožu līdzekli, kaltētus lavandas ziedus, krustnagliņas vai smaržīgas tabakas maisiņu!

15. Zamšādas un ādas izstrādājumus glabājiet vēsā, sausā un labi vēdināmā vietā!

16. Katru reizi, kad iegādājaties kādu jaunu lietu, jums jātiek vaļā no vismaz trīs vecām!

Kodēm nepatīk, ja:

  • drēbes pirms glabāšanas iztīra un izvēdina;
  • regulāri (ik pēc pusgada) pārbauda visas lādes un atvilktnes;
  • skapī ieliek ne vien pretkožu līdzekļus, bet arī smaržīgas tualetes ziepes, maisiņus ar kaltētiem augiem, krustnagliņas un vaivariņus;
  • starp vilnas izstrādājumiem paslēpj apelsīnu miziņas;
  • kažokādas apbirdina ar maltiem pipariem (ķīmiskie pretkožu līdzekļi neder — kažokādas pieņem to īpatnējo smaržu).
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu