Aktrise Pamela Andersone sver nieka četrdesmit kilogramus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Aktrises Pamelas Andersones ģimene ir noraizējusies par sievietes veselības stāvokli. Pamela ir zaudējusi svaru un nu sver nieka četrdesmit kilogramus.

Kā stāsta Pamelai Andersonei tuvu stāvoša persona, sieviete vairs par sevi nerūpējas un par sievietes veselības stāvokli uztraucas viņas dēli un vīrs.

Arī aktrises plastiskais ķirurgs ir nobažījies par sievieti, jo viņa ir zaudējusi visu tauku masu, gan sejā, gan uz rokām un kakla, bet tieši implanti balstās uz šīs masas.

Ārsts bez pārbaudēm nespēj noteikt, vai pie svara samazināšanās vainojamas diētas vai psiholoģiskais stāvoklis, kurš aktrisei liedz pilnvērtīgi ēst.

Aktrises ģimene un draugi atbalsta sievieti un palīdz it visā, mēģinot panākt, ka viņa dodas pie ārsta un noskaidro problēmas iemeslu, lai to varētu risināt.

Pēdējos saviesīgajos vakaros Andersone izskatās kā staigājošs skelets, no visa aktrises skaistuma pāri ir palikušas vienīgi viņas milzīgās krūtis.

Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendiāti

Artis Aberfelds

Interese par dabaszinībām – no bakalaura uz doktorantūru

Interese par dabas zinībām un it sevišķi astronomiju man ir bijusi kopš bērnības. Pēc vidusskolas absolvēšanas nolēmu, ka studēšu fiziku, bet bakalaura darbu nolēmu izstrādāt saistībā ar astronomiju.

Turpinot bakalaura darba tēmu, kas bija veltīta metālnabadzīgas zvaigznes BS17569-0011 spektrālai izpētei, loģiski šķita pieteikties Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendijai. Par šo stipendiju uzzināju no savas kolēģes Aijas Laures, kura arī ir bijusi K. Kaufmaņa stipendijas saņēmēja. Kaut arī konkurence toreiz bija netipiski liela – bijām trīs pretendenti, mēs visi ieguvām stipendiju. Paralēli kursu apguvei Laimona Zača vadībātika turpināta bakalaura darba tēma.

2014. gada pavasarī aizstāvēju maģistra darbu, kas bija jau daudz dziļāks zvaigznes BS17569-0011 pētījums; šoreiz, izmantojot spektra sintēzes metodi, tika panākta laba novērojuma un aprēķinu sakritība, un drīzumā rezultāti tiks publicēti kādā no vadošajiem astronomijas žurnāliem.

Zvaigzne BS17569-0011 pirms autora veiktā pētījuma iepriekš nebija pētīta ar spektrālajām metodēm. Autoram izdevās noteikt zvaigznes piederību pie Galaktikas biezā diska populācijas, aprēķināt dzelzs grupas un smago elementu koncentrāciju zvaigznes atmosfērā, kā arī efektīvo temperatūru. Neparastākais šai zvaigznei varētu būt tas, ka tā atrodas ļoti īsā evolūcijas stadijas posmā – agrajā asimptotisko milžu (AGB) stadijā, pirms zvaigznei sākušies termālie pulsēšanas procesi.

Šobrīd esmu sācis doktorantūras studijas Latvijas Universitātē. Darba virziens šoreiz ir atšķirīgs – esmu sācis sadarbību ar Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru. Doktorantūras tēma ir “Metanolu māzeru pētījumi kosmosa telpā”, doktorantūras tēmas vadītājs Dr. phys. Ivars Šmelds.

Tā kā pats nāku no Ventspils puses, domāju, ka būtu vērts izmēģināt spēkus pētījumu virzienā, ko piedāvā Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs, un ceru, ka viss izdosies.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu