LTV1 atdzimst Tolstoja romāns seriālā «Karš un miers»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BBC

No svētdienas, 6. marta, turpmākās sešas nedēļas LTV1 skatītāji pulksten 21:25 varēs sekot līdzi elpu aizraujošās biogrāfiskās drāmas «Karš un miers» (War & Peace) spraigajiem notikumiem, kuros perfekti līdzsvarojusies drāma un vēsture, spriedze un emocijas, kaisle un humors. Britu raidsabiedrība BBC ir atdzīvinājusi leģendārā krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja romānu, ļaujot to ieraudzīt jaunā gaismā un padarot to interesantu arī jaunajai paaudzei.

Sižeta centrā ir trīs jaunieši - Pjērs, Nataša un Andrejs – kuri izbauda Sanktpēterburgas greznās elites priekšrocības. Viņi ir pilni jaunības maksimālisma un entuziasma, sasnieguši vecumu, kad dzīves jēgas meklējumi kļūst nozīmīgi gara pilnveidošanā. Labsirdīgais, taču dīvainais Pjērs, Krievijas bagātākā cilvēka dēls, vēlas padarīt labāku visu pasauli. Pievilcīgajam un galantajam Andrejam ir apnikusi bezjēdzīgā eksistence, viņš meklē tās mērķi, kamēr skaistā un enerģiskā Nataša meklē savu patieso mīlestību. Tajā pašā laikā Napoleona armija virzās tuvāk Krievijas robežām. Pjēra, Andreja un Natašas likteņi kopā ar pārējo Krievijas sabiedrību mainīsies uz visiem laikiem.

Dažas seriālā redzamās ainas ir filmētas Latvijā, greznajā Rundāles pilī.

Kā pastāstīja Rundāles pils pārstāvji, seriālā gan tā pārvērsta teju līdz nepazīšanai. Pils Zelta zāles, Marmora zāles, hercoga apartamentu un hercogienes buduāra greznās telpas seriāla filmēšanas vajadzībām tika papildinātas ar neiedomājami daudziem no Krievijas, Čehijas un Lietuvas atvestiem rekvizītiem: antikvārām mēbelēm, porcelānu un krāšņiem interjera priekšmetiem. Aktieru tērpšanai uz Latviju tika atvesti vairāk nekā 700 vēsturiski tērpi, kuri kopā ar grezno interjeru uz TV ekrāniem atdzīvinās izcilo Ļeva Tolstoja romāna motīvu.

«Karš un miers» ekranizācija ir jaunums! Tās pirmizrāde Lielbritānijā notika pavisam nesen – šā gada janvārī, bet seriāls jau ir paguvis saņemt krietnu devu pozitīvu atsauksmju. Laikraksts «The Telegraph» atzinis to par «elpu aizraujošu». «The Guardian» žurnāliste Viva Groshopa raksta: «Tas ir tonāli perfekts, nodrošinot pareizo līdzsvaru starp drāmu un vēsturi, spriedzi un emocijām, kaisli un humoru.» Kā norādīts presē, vidēji katru «Kara un miera» sēriju noskatījās aptuveni 7 miljoni Lielbritānijas iedzīvotāju.

Krāšņajā krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja romāna ekranizācijā starp uzlecošajām ekrāna zvaigznēm lieliski jūtas arī pasaules atzinību ieguvuši aktieri – Džiliana Andersone («X faili»), Toms Burke («Trīs musketieri»), Lilija Džeimsa («Pelnrušķīte», «Titānu dusmas»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu