Maestro sauc uz svētkiem otrreiz

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

24. februārī «Arēnā Rīga» notiks otrie maestro Raimonda Paula Dziedāšanas svētki. Pirmie Dziedāšanas svētki notika pirms diviem gadiem, un tos divos vakaros apmeklēja aptuveni 20 000 skatītāju, bet televīzijas ierakstā dažas dienas vēlāk noskatījās gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju.

Pērn «Arēnā Rīga» norisinājās tautas sadziedāšanās svētki «Mūsu dziesma», kuros gan Maestro nepiedalījās. Pēc gada pārtraukuma notiek otrie Raimonda Paula Dziedāšanas svētki, kas tiek īstenoti sadarbībā ar valsts aģentūru «Tautas mākslas centrs». Šā pasākuma ietvaros pērn tika organizēta aptauja «Mūsu dziesmas», kuras laikā noskaidrotas visu laiku mīļākās un nozīmīgākās latviešu dziesmas. Sešas no tām tika no jauna aranžētas kordziedāšanai, un drīzumā Latvijas kori saņems disku ar šiem skaņdarbiem Arvīda Platpera vadītā Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu kora izpildījumā. Savukārt 2007. gada nogalē Tautas mākslas centrs organizēja tautasdziesmu apdaru konkursu un seno mūzikas instrumentu apzināšanas akciju.

Koncertā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, Dziedāšanas svētku mākslinieciskais vadītājs, diriģents Arvīds Platpers, jauniešu jauktie kori no Rīgas, Liepājas, Valmieras un citām Latvijas pilsētām, kā arī solisti – Andris Ērglis, Liene Šomase, Intars Busulis, Normunds Rutulis, Ance Krauze, Viktors Lapčenoks un Jānis Apeinis. Koncerta pirmajā daļā tiks izpildītas R. Paula Dzimtenes mīlestību apliecinošās dziesmas, bet otrajā daļā būs kopīga jau par tradīciju kļuvusī sadziedāšanās, atskaņojot visās paaudzēs iemīļotās Maestro dziesmas.

«Raimonda Paula Dziedāšanas svētki 2006. gada sākumā bija mūsu un «Arēnas Rīga» pirmais mēģinājums, kas kārtējo reizi apliecināja latviešiem tik svarīgo dziesmu vienojošās varas nozīmi. Tādēļ nebija šaubu, ka kaut kas līdzīgs noteikti jāturpina,» saka svētku producente Dace Paula. «Tradīcija sākās šā gada februārī līdz ar «Arēnas Rīga» atklāšanu un arī turpināsies katru gadu tajā pašā laikā. Šoreiz iesim plašumā un programmā būs ne tikai Raimonda Paula dziesmas, bet pievērsīsimies daudzveidīgākam repertuāram – kas, starp citu, bija arī paša Maestro Raimonda Paula vēlme.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu