Kannu kinofestivāla galvenās balvas pretendentes (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinofestivāla rīkotāji Parīzē nosauca 19 filmas, kas pretendēs uz pasākuma galveno balvu - "Zelta palmas zaru".

ASV un Francija kinofestivālā būs pārstāvēta ar trīs filmām katra, bet pa divām filmām būs no Meksikas, Itālijas un Lielbritānijas.

Starp izvēlētajām filmām būs arī "Lost in Translation" režisores Sofijas Kopolas jaunā filma "Marie-Antoinette", kurā galveno lomu tēlo Kirstena Dansta.

Šā gada filmu izlase izceļas ar to, ka starp tām ir relatīvi maz slavenu režisoru darbu, īpaši salīdzinot ar pagājušā gada festivālu, kad tādu bija daudz. Savukārt vienīgā pretendente uz "Zelta palmas zaru" no Āzijas būs ķīniešu režisora Lou Je filma "Summer Palace".

Uz galveno balvu pretendē daudzu jaunu režisoru filmas, arī no valstīm, kas festivālā piedalījušās reti. Būs vērojama alžīriešu režisora Rašida Bušareba filma "Indigenes", turku režisora Nuri Bilges Džeilana "Iklimler" un amerikāņa Ričarda Kellija "Southland Tales".

Sofijas Kopolas jaunā filma
"Šis gads bija risku uzņemšanās gads. Mēs gribējām uz pasaules kartes parādīt jaunus vārdus un demonstrēt filmas, kuru klātbūtne Kannās pārsteigs," izteicās kinofestivāla režisors Tjerī Fremo.

Kannu kinofestivālā atgriezīsies arī vairāki pasākuma veterāni - starp viņiem arī Pedro Almodovars ar psiholoģiski spoku stāstu "Volver", kurā galveno lomu tēlo Penelope Krusa, un somu režisors Ami Kaurismeki ar pēdējo triloģijas daļu par Somijas depresiju "Laitakaupungin Valot".

Itālietis Nanni Mireti, kurš 2001.gadā saņēma "Zelta palmas zaru" par filmu "The Son''s Room", demonstrēs savu pretrunīgi vērtēto filmu par Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni "Il Caimano", kas iznāca pirms nesen notikušajām valdības vēlēšanām.

Kinofestivāla žūrijas vadītājs būs ķīniešu režisors Vons Karvai, starp kura slavenākajiem veikumiem ir filma "In the Mood for Love".

Žūrijā darbosies arī itāliešu aktrise Monika Beluči, amerikāņu aktieris Semjuels L.Džeksons un argentīniešu režisore Lukrēcija Martela.

Šogad prestižais festivāls sāksies 17.maijā ar ļoti gaidīto Dena Brauna romāna "Da Vinci Code" ekranizāciju ar Tomu Henksu galvenajā lomā, bet šī filma tiks demonstrēta ārpus konkursa. Festivāls beigsies 26.maijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu