Sejai vienu barojošu krēma kārtiņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aukstajā un vējainajā periodā pirms iziešanas ārā sejai jāuzklāj krēms, citādi āda kļūs sausa un apsārtusi.

Vējainā, mitrā laikā, kad temperatūra ir tikai nedaudz zem 0ºC, seju ir īpaši svarīgi nodrošināt ar krēma aizsargkārtiņu, skaidro dermatologs Juris Lielbriedis. Speciāli aukstam laikam paredzētie krēmi ādu pabaros, mīkstinās un novērsīs niezi, apsārtumu, lobīšanos. Ārsts piekodina neaizmirst parūpēties par bērna ādiņu, kura ir īpaši maiga un jutīga pret ārējās vides ietekmi.

J. Lielbriedis teic, ka nav labu vai sliktu aukstam laikam domātu sejas krēmu, un viņš neiesaka konkrētas firmas izstrādājumus. Katrs cilvēks ir individuāls, tāpēc pirms krēma iegādāšanās viņam vajag izmēģināt tā paraudziņu. Ārsts teic, ka sejai der tāds krēms, kas labi iesūcas ādā. Aukstuma aizsargu var meklēt ne tikai speciālo līniju aptiekās, jebkurā kosmētikas veikalā var atrast barojošu, taukainu — aukstam laikam piemērotu — sejas krēmu, stāsta ārsts. Tonālo krēmu gan nav ieteicams izmantot. Uzziests biezā slānī, tas aizsargā no aukstuma, taču rada tādu pašu efektu, it kā seja būtu pārklāta ar celofānu. Neļauj tai elpot un var arī izraisīt nelielus ādas iekaisumus, piemēram, pumpas.

Pumpiņas uz sejas būs tad, ja nepareizi lietosim barojošos krēmus. Dermatologs dod padomu to uzklāt uz ādas, kad pagājušas jau kādas 15 līdz 20 minūtes kopš vannošanās vai dušas. Karstumā ādas poras atveras un, ja tajās nokļūst taukains krēms, rodas dažādi iekaisumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu