Mūzikas smagsvari — «Korn»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā uzskata «Korn» grupas biedri, šī Eiropas turneja koncertu apmeklētājiem un smagās mūzikas faniem atmiņā paliks vēl ilgi.

Grupa «Korn», kas tika nodibināta Kalifornijas pilsētā Beikersfīldā, pasaules uzmanību sev pievērsa 1994. gadā ar savu debijas albumu «Korn», kura producents bija par «ņūmetāla krusttēvu» dēvētais Ross Robinsons. Ross ir strādājis kopā ar grupām «Fear Factory», «Sepultura», «Deftones», «Slipknot», «W.A.S.P» un «Limp Bizkit».

Piesātinātais koncertturneju grafiks kopā ar tādiem mūzikas grandiem kā Ozijs Osborns, «Megadeth» un Merilins Mensons ļāva debijas albumam ieņemt arvien augstāku vietu mūzikas topos, līdz tas sasniedza «zelta» statusu – kopā tika pārdoti vairāk nekā 700 000 albuma kopiju.

Pēc koncertaģentūras «FBI» direktores Ingas Kadekas vārdiem, grupas «Korn» uzstāšanās būs viens no pirmajiem koncertaģentūras ieplānotajiem koncertiem 2008. gadā. «Pērn mēs esam organizējuši «Pet Shop Boys», «Placebo», Ozija Osborna, «Aerosmith» un Eltona Džona koncertus Rīgā, gada beigās rīkojām Enrikes Iglesiasa un Merilina Mensona koncertus Tallinā. Esmu pārliecināta, ka grupas «Korn» koncerts būs lielisks sākums un jaudīgs atspēriens jaunajam koncertu gadam.«

Pirms «Korn» uz skatuves kāps amerikāņu rokgrupa «Flyleaf» un zviedru grupa «Deathstars». Amerikāņu roka kvintets «Flyleaf» daudzmiljonu auditorijai visā pasaulē pazīstams kā grāvēja «Cietais rieksts 4» tituldziesmas autori – filmā skan grupas kompozīcija «I'm So Sick». Paši grupas dalībnieki atzīst, ka viņu dziesmu skanējumu ietekmējušas grupas «Rage Against The Machine», «Incubus», «Foo Fighters» un «Nirvana». «Mēs nenoliedzami radām diezgan kaislīgu mūziku – niknu, skumju, uzstājīgu un maigu. Ar tās palīdzību mēs dāvājam cerību izmisušajiem, bet apātiskajiem atgādinām, ka viņu spēkos ir mainīt pasauli,» stāsta soliste Leisija Mouslija. «Rokeriem patīk «uzplēst» senas brūces – viņi dzied par salauztām sirdīm, par zaudēto māju sajūtu. Taču mēs cenšamies pierādīt, ka cerība ir labāka par izmisumu!"

Zviedru grupa «Deathstars» ir viens no komerciāli veiksmīgākajiem kolektīviem Skandināvijā. Viņu dziesmas ierindojas topu pirmajās vietās Zviedrijā un Vācijā, bet grupas skandalozos klipus aizliedz rādīt televīzijā. «Mūsdienīgs un spēcīgs industriālais metāls, kurā jūtama «The Kovenant», «Pain» un «Rammstein» ietekme. Viņi ir divdesmit pirmā gadsimta «Kiss»,» tā medijos tiek raksturoti «Deathstars». «Agresija un glamūrs. Viņi ir kā pusdievi krāšņos kostīmos – ar pistoli, cigareti un miljons dolāru vērtu smaidu. Viņu uzstāšanās ir īsti ellišķīga izklaide!» «Deathstars» ir devušies kopīgās turnejās ar grupām «Paradise Lost» un «Cradle of Filth», kā arī paspējuši uzstāties lielākajos Eiropas festivālos.

Uzziņai

Spilgtākie Amerikas ņūmetāla meistari «Korn» kopā ir pārdevuši vairāk nekā 32 miljonus albumu. Šā gada 31. jūlijā grupa izdeva savu astoto studijas albumu (bez nosaukuma), un jau pirmajā nedēļā tika pārdoti 123 tūkstoši šā albuma kopiju. Kopš debijas albuma grupa ir laidusi klajā vēl septiņus studijas albumus un saņēmusi divus «Grammy» apbalvojumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu