Nostalģija pēc īsta roka

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10. februārī «Arēnā Rīga» notiks nostalģiskā roka cienītājiem veltīts koncerts.

Tajā skanēs leģendāra un arī Latvijā ļoti iecienīta mūzika – grupu «Slade», «Sweet», «Opus Pro» un grupas «Kiss» klasika, dziesmas, kuras zina teju vai katrs 70. un 80. gadu jaunietis.

Grupa «Slade» ir allaž uzskatīta par 20. gadsimta 70. gadu glam un hard rock leģendu. Grupa kļuva slavena ar enerģiskām un lipīgām dziesmām, brutāli spēkpilnu skanējumu, komiskiem skatuves tērpiem, kā arī proletārisku tēlu un leksiku. «Slade» kontā ir seši britu topa nr. 1 hiti, Eliss Kūpers viņus atzina par «sava laika labāko britu grupu», bet Kurts Kobeins – par «absolūtu klasiku». Viņu dziesmas šodien izpilda «Oasis» un citi aktuāli mūziķi, taču arī paši «Slade» joprojām regulāri koncertē. Grupā šobrīd ir divi no četriem oriģinālsastāva dalībniekiem – Deivs Hils un Dons Pauels.

Savukārt grupa «Sweet» vēsturē ir palikusi kā viena no slavenākajām 70. gadu angļu glamrock apvienībām, kuras dziesmas joprojām izpilda slavenības «Def

Leppard», «Poison», «Joan Jett» un citi. Interesanti, ka «Sweet» dziesmas skan arī mūsdienu videospēlēs. Diemžēl jau ilgāku laiku kā no šīs pasaules traģiski šķīrušies «Sweet» ziedu laika dziedātājs Braiens Konollijs un bundzinieks Miks Takers. Mūsdienās grupas līderis ir oriģinālsastāva ģitārists un dziesmu autors Endijs Skots un tā koncertē ar nosaukumu «Andy Scott"s Sweet». 2007. gadā grupa uzstājās Vācijā, Beļģijā, Austrijā un Itālijā. Savukārt E. Skots nesen producējis citas 70. gadu glam leģendas Sūzijas Kvatro jaunāko albumu.

«Opus Pro» ir latviešu roka klasiķi, šķiet, par to nevienam nevajadzētu šaubīties, vismaz par leģendāro dziesmu «Rozā lietus» noteikti ne. «Opus Pro» ir grupa ar vairāk nekā 20 gadu stāžu. Mūziķi izdevuši četrus albumus, uzstājušies kopā ar slavenībām «Whitesnake», «Nazareth», «CCR», «Slade», «ZZ Top» un citiem. Komentāri lieki, atskaitot piebildi, ka šobrīd «Opus Pro» ieraksta jaunu albumu.

Grupas «Kiss» mūziku neizpildīs oriģinālā grupa, bet gan lietuviešu mūziķi, kas ir specializējušies amerikāņu rokgrupas daiļrades pētīšanā un atspoguļošanā. «Kiss tribute» no Lietuvas gan izpildījumā, gan vizuālajā tēlā cenšas līdzināties leģendārajai amerikāņu rokgrupai, kas savulaik bijusi viena no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām rokgrupām pasaulē un kļuvusi slavena ar vērienīgu skatuves šovu un faktu, ka tās dalībnieki uzstājas komiksu varoņu grimā. Jāpiebilst, ka šādas grupas, kas mēģina līdz niansēm iemiesoties populāru mākslinieku tēlā un mūzikā, ir pasaulē izplatīts fenomens, un daudzas no tām pat dodas vērienīgās starptautiskās turnejās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu