Ceļvedis: Siguldas festivāls, «Opus pro» un jauna multfilma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē ļoti plaši kultūras kartē tiek pārstāvēta klasiskā mūzika. Sākas gan festivāls «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016», gan Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivāls, paralēli notiek arī vairāki pop un rokmūzikas koncerti, turklāt ārpus Rīgas («bet bet», Moija Brenana, «Opus pro»). Kā allaž lielie kinoteātri piedāvā vairākas jaunas filmas, no kurām viena - jauna animācijas filmiņa «Zootropole» («Zootopia»). Tie, kas vēlas izkustēties, droši var doties uz Siguldu, kur notiks Siguldas ziemas sporta, mākslas un mūzikas festivāls.

PASĀKUMI

Siguldas ziemas sporta, mākslas un mūzikas festivāls

Sigulda ir īsta ziemas sporta galvaspilsēta, tāpēc jau sesto reizi, no 4. līdz 6. martam, Siguldā ziemas un pavasara satikšanos svinēs ar vērienīgu sporta, mākslas un mūzikas festivālu. Sports un līdzi jušana ir siguldieša goda kods. Tādēļ marta sākumā, sagaidot savus sporta varoņus mājās no pasaules startiem un veiksmīgiem finišiem, Sigulda Ziemas festivālā svinēs ziemas sporta sezonas noslēgumu, savu sportistu atgriešanos mājās un pavasara atnākšanu. Ziemas festivāla moto ir «Vairāk sporta, vairāk mākslas, vairāk izklaides» – šīs trīs enerģijas lieliski savijas kopā, veidojot īpašo noskaņu, kas dod iespēju ikvienam izbaudīt elpu aizraujošus piedzīvojumus.

Detalizēta Sigulas Ziemas festivāla programma šeit:

Foto: publicitātes

Kalnciema kvartālā mūzu diena

5. martā plkst. 10 – 16 Kalnciema kvartālā norisināsies mūzu diena – Starptautiskās sieviešu dienas ieskaņas pasākumi un zemnieku un amatnieku tirdziņš pavasarīgās noskaņās. Dienas gaitā saulainajās Vīnu veikala telpās varēs baudīt akustisku koncertu (Rīgas Doma kora skolas audzēkņu pusdienlaika koncerts), piedalīties pavasarīgās radošajās darbnīcās un priecāties par pirmajiem pavasara ziediem tirgotāju stendos. Ja laikapstākļi uzlabosies, kvartāla pagalmā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja pašiem izaudzēt savu garšaugu stādiņu.

Pasākumu norises vieta – Rīga, Kalnciema iela 35. Ieeja – bez maksas.

Foto: publicitātes

Klubā «One One» 4. martā pasākumā «Fox Devils Wild» uzstāsies ievērojamās Frankfurtes mūzikas ierakstu izdevniecības «Cocoon» mākslinieks Kristians Burkhards (Christian Burkhardt).

Pasākumā uzstāsies arī rezidentdīdžeji: Kris Hovel (Pencihaus / One One) unAlex HO (One One). Šoreiz pasākumā bez galvenā viesa uzstāsies vēl divi viesi no Vācijas – Moritz Künzel un Sklömnepo.

Pasākuma sākums plkst. 23:30. Biļetes iepriekšpārdošanā – 5 € (pie ieejas līdz 01:00 6 €).

Pēc 01:00 naktī – 8 € (18+). Klubs atrodas Šarlotes ielā 18 (pretim «Pienam» sētas pusē).

«Chippendales Show»

Sestdien, 5.martā, Starptautiskajai sieviešu dienai veltītajā pasākumā klubā Coyote Fly notiks jau par tradīciju kļuvušais WOMENS BAD ROOM pasākums, kas pērn izraisīja necerēti lielu atsaucību. Arī šogad klubs pārvērtīsies par dāmu paradīzi, kurā līdz pat pulksten vieniem naktī vīriešiem ieeja būs liegta, tādējādi dodot iespēju visām apmeklētājām no sirds izbaudīt bagātīgo vakara programmu. Uzstāsies atlētiskie franču Chippendales.

Foto: publicitātes

KONCERTI

«Opus pro» sāk jubilejas turneju

Leģendārā latviešu rokgrupa «Opus pro» šo piektdien, 4. martā, ar koncertu Ādažu Kultūras centrā atklās savu 30 gadu jubilejas turneju «Rozā lietus». Grupa savā jubilejas tūres programmā iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši trijos gadu desmitos kopš grupas dibināšanas 1986. gadā: «Šonakt», «Mīļā», «Svētuguns» un, protams, «Brīvību Baltijai» - vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu deva grupas solista Aleksa spožais vokāls. Koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien.

Grupas jubilejas koncertos gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists Alex, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi saistība ar «Opus pro».

LNSO čellu ansambļa «Dream Team» jubilejas koncerts

Piektdien plkst.19 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) čellu ansamblis «Dream Team» ar koncertu svinēs savu piecu gadu jubileju. Jubilejas koncerta pirmajā daļā izskanēs Jāņa Ķepīša «Sonāte pieciem čelliem», 2016. gada jubilāra Romualda Kalsona «Trīs kāzu dziesmas», kas no simfoniskā orķestra pārliktas astoņiem čelliem un perkusijām, kā arī būs klausāms čellista-komponista Kārļa Auzāna tēlainais veltījums LNSO čellu komandai «From Dusk till Dawn». Skanēs arī Riharda Zaļupes opuss «Lietus, tvaiks un ātrums», kas mūzikā attēlo slaveno Dž.M.V.Tērnera gleznu «Lietus, tvaiks un ātrums». Zināms, ka Tērneram ļoti patika ceļot un vēl vairāk viņam patika vilcieni. Šajā gleznā intensīvā zeltainbrūnā noskaņā zīmēts dzelzceļa tilts pār Temzu, vilciens un no vilciena bēgošs mazs zaķītis.

Foto: publicitātes

4. martā plkst.19 Valkas pilsētas kultūras namā uzstāsies ķeltu dīva, «Grammy» balvas ieguvēja Moija Brenana (Moya Brennan) un īru arfas virtuozs Kormaks de Bara (Cormac de Barra). Pēdējo reizi Moijas Brenanas koncerts Rīgā notika 2011. gadā. Abi mūziķi - Moija Brenana un Kormaks de Bara nāk no lielām, muzikālām īru ģimenēm, un viņu atzinība vienam pret otru pārtapusi spilgtā muzikālā duetā. Viņu albums «Voices & Harps» («Balsis un arfas») ir kulminācija viņu draudzībai un radošajai sinerģijai iepriekšējo desmit gadu laikā. Viņi apvieno vienkāršību, dziļumu un skaistumu savās īpašajās prasmēs, kas padara viņus tik unikālus savā lauciņā.

«Austrasdienas»

Austra Pumpure un austrasbērni aicina uz ikgadējiem dziesminieku svētkiem «Austrasdienas». Šogad klausītāji mīļi gaidīti koncertos gan Liepājā, gan Rīgā. Pirmie koncerti jau šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. martā Liepājā. Austrasdienas šogad aizsāksies ar koncertu 5. martā plkst. 14.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē, kur Austra Pumpure un austrasbērni izpildīs sev mīļās un tuvās komponista Imanta Kalniņa dziesmas.

Foto: LETA

Festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016» atklāšana

Sestdien, 2016. gada 5. martā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē ar košu un muzikāliem pārsteigumiem bagātu programmu kameransamblis «Art-i-Shock» atklās astoto «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» festivālu. Koncertā «MĀKSLA VAI ŠOKS?» līdzās klausītāju atsaucību jau guvušiem skaņdarbiem pirmatskaņojumus piedzīvos Kristapa Pētersona un Platona Buravicka jaundarbi. Koncertā skanēs Riharda Dubras, Agnetas Krilovas, Andra Vecumnieka, Jāņa Lūsēna, Lindas Leimanes, Platona Buravicka un Kristapa Pētersona mūzika, kura veltīta trio «Art-i-Shock».

Trio «Art-i-Shock» lielu atzinību jau izpelnījušās gan Latvijā, gan ārvalstīs, tā sastāvā muzicē Sinfonietta Rīga čellu grupas koncertmeistare Guna Šnē, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un Lielo mūzikas balvu 2014 ieguvusī pianiste Agnese Egliņa.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

Foto: publicitātes

Sestdien, 5. martā, Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» komponists un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe prezentēs savu otro solo programmu «Z atmosfēras». Tas ir Zaļupes līdz šim personīgākais, varētu pat teikt, intīmākais projekts. Mūzika atklāj komponista pārdomas par globāliem jautājumiem, kā arī apvieno divus no viņa iemīļotākajiem žanriem - akadēmisko un filmu mūziku. Projekts veltīts marimbai, perkusijām un elektronikai, apvienojot tradicionālās latviešu tautas dziesmu melodijas, kā arī īpaši šim projektam izveidotus tekstus, klāstīja projektu direktore.

Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivāls

Foto: publicitātes

«bet bet» sāk kultūras namu turneju

Foto: publicitātes

IZRĀDES/DEJA

Tartu seno deju grupas «Saltatriculi» uzstāšanās

Foto: publicitātes

Tā dibināta 2001. gadā. Tās repertuārā ir aristokrātijas, galma, pilsētnieku un sociālās dejas, kuru pirmsākumi meklējami 15. - 17. gadsimtā. Šo gadu laikā «Saltratriculi» ir uzstājušies daudzos koncertos un pasākumos, kur skatītājiem piedāvāti daudzveidīgi, spilgti, teatrāli priekšnesumi, iedzīvinot minētā perioda stāstus un leģendas.

«Echinocactus grusonii»

4., 5. martā plkst. 19 «Dirty Deal Teatro» izrādīs režisora Mārča Lāča romantisku psihodrāmu «Echinocactus grusonii», kas ir stāsts par cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies un cenšas tikt galā ar rēgiem, kas slēpjas viņu gultas matracī. Vai viņiem izdosies? Velns viņu zina.

Izrādes radošā komanda ir Anete Konste un Edmunds Frīdvalds, kuri kopā ar režisoru Mārci Lāci veido dramaturģisko materiālu, scenogrāfijas autors ir Jānis Bijubens, un muzikālo noformējumu veic komponists Toms Auniņš. Vēl pie izrādes strādā gaismu mākslinieks Lauris Johansons un horeogrāfe Katrīna Albuže. Izrādē spēlē Jānis Kronis, Kārlis Tols, Reinis Boters un Ance Strazda.

«Rauts»

Piektdien, plkst.19 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā būs iespēja atkārtoti noskatīties horeogrāfes Agates Bankavas un laikmetīgās dejas kompānijas «Ārā» izrādi «Rauts». Izrāde vēsta par cilvēku kopienu, kuras dzīve ir nebeidzama jautrība un svētki. Tā ir dzīves svinēšana mūža garumā ar draugiem, mīļākajiem un pašiem ar sevi. Tās ir svinības, kurās vīns nekad nebeidzas un spēlē nav zaudētāju. Izrādes autori norāda, ka «Rautā» var laiski koķetēt, baudīt jaunību un nerimstošu dzīvesprieku. Izrādes formāts ļauj skatītājiem pašiem būt svinību dalībniekiem un viesiem, kuriem tikai jāļaujas vispārējas līksmības atmosfērai, ko rada 13 dejotāji, virtuozi pārvietojoties pa telpu.

«Rauts»
«Rauts» Foto: publicitātes

«Pinokio»

6. martā Leļļu teātra Lielajā zālē notiks nīderlandiešu izcelsmes režisora Jana Villema van den Bosa debija leļļu teātra žanrā - «Pinokio». Šogad aprit 190 gadi kopš «Pinokio» autora Karlo Kollodi (jeb īstajā vārdā Karlo Lorencini) dzimšanas, kā arī 133 gadi kopš pazīstamās pasakas pirmā izdevuma. «Pinokio» neapšaubāmi ir slavenākais no Kollodi darbiem, kas savulaik iedvesmojis arī krievu rakstnieku Alekseju Tolstoju radīt stāstu «Zelta atslēdziņa jeb Buratino piedzīvojumi».

MĀKSLA

Ērika Boža izstāde «Dažas nenotikušas izstādes»

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) Ofisa galerijā no piektdienas līdz 6. aprīlim būs skatāma mākslinieka Ērika Boža izstāde «Dažas nenotikušas izstādes». Ekspozīciju veido vairāki telpiski maketi, kuros Ofisa galerijas telpa atveidota mērogā viens pret desmit. Katrā no telpas maketiem redzams izstādes makets, ideja par potenciālu izstādi, kura tā arī nekad savu realizāciju nepiedzīvos.

Božis skaidroja, ka uzmanības centrā tiek likts citkārt apslēptais mākslinieka radošā darba process - izvēļu ceļš līdz gatavai izstādei. Jebkura radošā procesa viena no sastāvdaļām ir ļaušanās fantāzijai, sākumā ignorējot jebkurus materiālus vai morālus ierobežojumus. Mākslinieka pieredze liek atzīt, ka arī nerealizētās idejas dzīvo savu dzīvi, ik pa laikam cenšoties izlauzties no aizmirstības, tāpēc «Dažas nenotikušas izstādes» ir kā neliela grēksūdze par to, kas notiek mākslinieka galvā.

KINOTEĀTROS

No piektdienas, 4. marta, lielie kinoteātri sāks izrādīt vairākas jaunas filmas - režisora Džona Hilkota («Ceļš», «Nelikumība») asa sižeta krimināltrilleri «Trauksmes signāls 999» («Triple 9»), animācijas filmu «Zootropole» («Zootopia»), Krievijas komēdiju «8 labākie randiņi» («8 лучших свиданий»).

Atgādinām, ka kino demonstrē arī režisora Renāra Vimbas spēlfilmu «Es esmu šeit», kas Berlīnes 66. Starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā «Generation 14plus» saņēma jauniešu žūrijas galveno balvu - «Kristāla lāci». Šovakar «Kino Bize» plkst.19 skatītājiem piedāvās noskatīties šo filmu, pēc kuras seansa notiks tikšanās ar filmas režisoru Renāru Vimbu un galvenās lomas atveidotāju Elīnu Vasku.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

www.tvnet.lv/izklaide/afisa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu