«Triple 9» – mafijas un korumpētu policistu dubultspēle

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. martā uz lielā ekrāna nonāks režisora Džona Hilkota («Ceļš», «Nelikumība») asa sižeta krimināltrilleris «Trauksmes signāls 999» («Triple 9»), kurā skatītājs nonāks ielās, kurās likumi nav spēkā. Galvenajās lomās - Vudijs Harelsons («Bada spēles»), Keita Vinsleta («Stīvs Džobss»), Keisijs Afleks («Starp zvaigznēm») u.c.

Džona Hilkota filmas redzējušie zina, ka viņš nevienu nesaudzē. Atcerēsimies graujošo postapokaliptisko drāmu «Ceļš» un stilīgo, bet nežēlīgo filmu «Nelikumība». Šīs reālistiskās un atklātās filmas atstāj spēcīgu iespaidu.

«Trauksmes signālā 999» vēstīts par korumpētu policistu grupu, kas nokļuvusi mafijas šantāžas tīklā. Iebiedējot un šantažējot reiz paklupušus policistus, ļaundari piespiež viņus pastrādāt noziegumu pēc nozieguma.

Plānojot lielu aplaupīšanu, policisti izšķiras novākt vienu no saviem kolēģiem – jauniņo Krisu (Keisijs Afleks), kura tēvocis ir seržants Džefrijs (Vudijs Harelsons), kas izmeklē policijas sakarus ar mafiju. Plāns ir šāds: pāris korumpētu policistu vienā pilsētas malā nonāvē Krisu un pa rāciju pārraida nosacīto kodu 999 (policista ievainojums vai slepkavība). Kad policijas vienība dodas uz nozieguma vietu, pārējie noziedzīgā grupējuma dalībnieki citā pilsētas malā mierīgi īsteno savu nodomu. Taču pēc plāna pirmās daļas izgāšanās pilsētā iet vaļā īsta elle.

Kā parasti, režisors savā filmā sapulcējis lieliskus aktierus. Starp viņiem ir trīs balvas «Oskars» nominanti – V. Harelsons, K. Afleks, Č. Edžiofors («12 gadi verdzībā»), kā arī šīs balvas ieguvēja Keita Vinsleta. «Trauksmes signālā 999» maksimāli reālistiski parādītas ielas, kurās baltais saplūdis ar melno un policisti nēsā slepkavas masku.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu