Šadurska vampīri, Tabūna gaiļi... jeb deputāti joko (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

TVNET sazinājās ar dažādu 9. Saeimas partiju deputātiem un pārmaiņas pēc lūdza viņus pajokot. Kas no tā sanāca, lūko zemāk! Izrādījās, ka valsts likteņa lēmējiem tomēr ir prātā arī joki un brīžiem pat ar politiku saistīti.

TP Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis

Vents Armands Krauklis
Vents Armands Krauklis Foto: LETA

Braucām reiz uz koncertu Latgales pusē, kā jau tajos kapitālistu laikos, ik pa laikam piestājot arī kādā ceļmalas krodziņā. Kad tikām galā, vieta, kurā mums bija jāuzstājas, izskatījās aizdomīgi tumša. Ārā bija piesprausta tikai viena bāla afiša, kas vēstīja par šovakar kultūras namā paredzēto indiešu filmu. Ieraudzījām, ka iekšā viens vīrs ar drūmu sejas izteiksmi slauka grīdu. Tad nu sūtījām mūsu basistu, kurš pēc sejas mazāk pazīstams, pavaicāt, vai tad "Bumeranga" koncerts šovakar nav paredzēts? Vīrs atbildēja, ka "Bumeranga" koncerts bija paredzēts pirms nedēļas, bet tie maitas tā arī neesot atbraukuši! Izrādījās, ka mūsu menedžeris bija sajaucis datumus...

PS Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis

Kārlis Šadurskis
Kārlis Šadurskis Foto: LETA

Jauns vampīrs dodas uz pirmo tikšanos ar meiteni. Tēvs viņu pamāca: "Kad paliksiet divatā, tad maigi iekod viņai kaklā un nosūc asinis. Bet ne visas!"

Jaunais vampīrs izbrīnīts jautā: "Kāpēc ne visas?!"

Vecais atbild:

"Dēliņ, mēs esam vampīri, mēs neesam baņķieri!"

PCTVL Saeimas deputāts Jakovs Pliners

Jakovs Pliners
Jakovs Pliners Foto: LETA

Skolotājs bērniem prasa: "Kurš uzrakstīja poēmu "Jevgeņijs Oņegins"?" Neviens neatsaucas. Viņš izsauc vienu skolēnu un tas atbild, ka nezina. Skolotājs kļūst dusmīgs un sūta skolēnu pēc vecākiem. Vecāki atskrien uz skolu, skolotājs viņiem dusmīgs stāsta: "Es prasīju jūsu dēlam: "Kurš uzrakstīja “Jevgeņiju Oņeginu?" un viņš man nemācēja atbildēt!" Mamma satraukta atbild: "Nu, labi, pieņemsim, ka to izdarīja viņš, bet vairs tā noteikti nedarīs!"

ZZS Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka

Ingmārs Līdaka
Ingmārs Līdaka Foto: LETA

Un otrs joks ir par manām ūsām, kuras audzēju jau kopš 1986. gada. Ik pa laikam man kāds vaicā, vai nedomāju no tām tikt vaļā, uz ko atbildu, ka man joprojām patīk dzīvoties pa mežiem, tur filmējot, un, ja es gadījumā aizmiegu zem eglītes, tad mušas pirms lien pavērtajā mutē, vismaz ūsās noslauka kājas.

JL Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa

Solvita Āboltiņa
Solvita Āboltiņa Foto: LETA

Ebrejs pamāca dēlu, ka tam būtu laiks precēties, jo esot jāpaspēj to izdarīt trīs reizes.

Dēls izbrīnīts vaicā: "Kāpēc tad trīs reizes?" Ebrejs stāsta, ka tajā pirmajā reizē ir jāprecas ar ebrejieti, lai nodrošinātu dzimtas turpināšanu. Otrajā jāprecas ar krievieti, jo tad jau būs pienākuši tie gadi, kad gribēsies, lai tevi samīļo. Bet tajā trešajā reizē vajagot precēt latvieti. Dēls par to jūtas ļoti pārsteigts, bet tēvs paskaidro:

"Dēls, tu esi redzējis kā tās latviešu tantiņas tos kapiņus kopj?"

LLP/LC Saeimas deputāts Andris Bērziņš

Andris Bērziņš
Andris Bērziņš Foto: LETA

Nosmējos, starpbrīdī aizgāju pie frakcijas vadītāja vietnieka Pētera Elferta un teicu, ka es varētu šo izstāstīt arī no tribīnes. Viņš mani pārliecināja, ka to gan nevajag darīt. Tad nu apstaigāju kolēģu grupiņas un izstāstīju šo anekdoti ne no tribīnes. Joks ātri aizgāja pa riņķi, ik pa laikam bija dzirdami smiekli te vienā, te otrā vietā. Taču interesantākais bija tas, ka vēl pirms starpbrīža bija pieteikušies runāt kādi 15 kolēģi, bet pēc tā vairs neviens nesāka runu ar teikumu: "Es, protams, neesmu speciālists, bet..." Jautājums principā bija izsmelts, kas pierāda tikai to, ka dažreiz ir svarīgi izstāstīt laikā un vietā anekdoti, kas labi atspoguļo lietas būtību.

VL-TB/LNNK Saeimas deputāts Pēteris Tabūns

Pēteris Tabūns
Pēteris Tabūns Foto: LETA

Puika jautā tēvam: "Kāpēc gaiļi ceļas un dzied tik agri?"

Tēvs atbild: "Tāpēc, lai viņus sadzirdētu, jo tad, kad pamostas vistas, dzirdēt vairs nevar neko!"

Tā tad ir arī Saeimā ar runātājiem, kuri piesakās kāpt tribīnē pirmie. Viņus vēl sadzird, bet pēc tam pārējie runātāji pazūd čalu jūrā.

SC Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs

Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: LETA







Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu