Aprīlī Rīgā koncertēs Lorija Andersone (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 24. aprīlī ar koncertu "Arēnā Rīga" viesosies viena no mūsdienu mākslas izcilākajām personībām - Lorija Andersone, liecina koncertaģentūras "Positivus Music" izplatītā informācija.

Andersones daiļrade skatītājus prot pārsteigt ar unikālu intelekta un emocionalitātes apvienojumu, novatoriskiem tehniskiem risinājumiem un dziļu inteliģenci.

1980.gadā ietekmīgais BBC dīdžejs Džons Pīls iepazīstināja britu radioklausītājus ar Andersones dziesmu "O Superman". Lielbritānijā dziesma kļuva par hitu, kam sekoja albums "Big Science".

Par Andersones cieņpilno attieksmi pret mūziku liecina fakts, ka albuma "Strange Angels", kas klajā nāca 1989.gadā, iznākšana tika atlikta vairāk nekā gadu, jo viņa uzskatīja, ka šo dziesmu izpildīšanai nepieciešamas nopietnas vokālās nodarbības.

Andersone komponējusi mūziku filmām, teātra izrādēm un modernās dejas uzvedumiem, sadarbojusies ar Pīteru Geibrielu, Braienu Īno, Deividu Silvianu, Bobiju Makferinu, Lū Rīdu un daudziem citiem mūziķiem.

Plānots, ka šogad klajā nāks mākslinieces jaunākais albums "Homeland".

Andersones ieguldījums mūsdienu kultūrā neaprobežojas multimediju performancēm, mūzikas albumiem un koncertierakstiem. Māksliniece veidojusi dokumentālās filmas, izdevusi sešas grāmatas, pēc Britu enciklopēdijas pasūtījuma sarakstījusi materiālu par Ņujorkas kultūru un regulāri uzstājas ar priekšlasījumiem par mākslu un literatūru.

2003.gadā Andersoni, kuru vienmēr aizrāvušas jaunāko tehnoloģiju piedāvātās iespējas, uzaicināja par pirmo rezidējošo mākslinieci ASV Nacionālajā aeronautikas un kosmosa izpētes pārvaldē. Tur gūtie iespaidi vēlāk atspoguļojās skatuves uzvedumā "The End of the Moon".

Biļetes iepriekšpārdošanā būs nopērkamas "Biļešu servisa", "ReklaMarket" tirdzniecības vietās un degvielas uzpildes stacijās "Statoil".

Viswo: Laurie Anderson "O Superman"

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu