Džeimss Brauns beidzot apglabāts pagaidu kapā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mirušās soulmūzikas leģendas Džeimsa Brauna mirstīgās atliekas beidzot pārvietotas uz kapliču, kas atrodas pie vienas viņa meitas mājas Dienvidkarolīnas štatā.

Sestdien notikušajā privātajā ceremonijā piedalījās arī dziedātāja partnere un bērni, kas šobrīd strīdas par viņa īpašuma sadali, kā arī citi ģimenes locekļi un tuvākie draugi.

Kopš 73 gadus vecā Brauna nāves pagājušā gada pirmajos Ziemassvētkos no plaušu karsoņa sarežģījumiem, līķis tika glabāts viņa mājā.

Gaidāms, ka tas tiks pārvietots vēlreiz, kad tiks uzcelts publisks mauzolejs, taču radinieku tiesāšanās to var aizkavēt.

Brauna meitas Diannas Braunas Tomasas mājā notikušo ceremoniju vadīja mācītājs Als Šārptons.

Procesiju vadīja dziedātāja partnere Tomija Reja Hainija un viņu piecus gadus vecais dēls Džeimss Džozefs Brauns II.

"Džeimss būtu bijis ļoti lepns un laimīgs, ka visa ģimene ir kopā, un tas bija vienkārši lieliski," viņa sacīja. "Mācītājs Šārptons teica ļoti, ļoti skaistu runu."

Šārptons sacīja, ka Brauna pieaugušie bērni nav vēlējušies gaidīt, kamēr tiks atrisinātas juridiskās domstarpības, lai viņu apglabātu.

Brauns atstājis "ievērojamu īpašumu un ievērojamus uzkrājumus... par kuriem šobrīd notiek strīds tiesā," viņš sacīja.

Pašpasludinātais "visčaklākais šovbiznesa darbonis" ("The Hardest Working Man in Show Business") iedvesmojis daudzas mūziķu paaudzes, sākot ar Miku Džegeru, Deividu Boviju un Maiklu Džeksonu, līdz reperiem, kas plaši izmanto fragmentus no viņa mūzikas.

20.gadsimta sešdesmito gadu beigās viņa ietekme izplatījās arī ASV politiskajā un kultūras dzīvē, kad viņš pauda pilsoņu tiesību kustības nostādnes tādās dziesmās kā "Say It Loud - I''m Black and I''m Proud" (Saki to skaļi - es esmu melns un ar to lepojos").

Brauns bija to mūziķu starpā, kurus pirmos uzņēma Rokenrola Slavas zālē, kad to dibināja 1968.gadā. Pārējie bija Elviss Preslijs, Čaks Berijs un Litls Ričards.

"Tas nu ir skaidrs: sešdesmito gadu soulmūzika, septiņdesmito gadu "funk" mūzika un astoņdesmito gadu reps ir tieši saistīti ar Džeimsu Braunu," rakstīts Rokenrola Slavas zāles un muzeja interneta lapā.

Brauns savas karjeras laikā saņēmis milzum daudz balvu, to skaitā divas "Grammy" balvas, kā arī "Grammy" balvu par mūža ieguldījumu mūzikā 1992.gadā un prestižo Kenedija centra balvu 2003.gada decembrī.

Dziedātājs uzauga nabadzībā ASV dienvidos un mūzikai pievērsās piecdesmito gadu beigās pēc nesaskaņām ar likumu.

Tieši sešdesmitajos gados Brauns piedzīvoja vislielāko popularitāti savas muzikālās darbības laikā, aizraujot publiku ar savu enerģisko uzstāšanos un virkni plašu popularitāti izpelnījušos dziesmu.

Divas viņa dziesmas - "Papa''s Got a Brand New Bag" un "I Got You (I Feel Good)" - saglabāja visvairāk pārdotākā singla pozīcijas vairāk nekā mēnesi no vietas.

Brauns ierakstījis vairāk nekā 50 albumu, un vairāk nekā 119 viņa singlu iekļuvuši populārāko dziesmu tabulās.

Brauns piedzima 1933.gadā Dienvidkarolīnas štata Bārnvelā. Viņa vecāki izšķīrās, kad viņam bija tikai četri gadi. Dziedātājs uzauga Ogastā, bordelī, kuru vadīja viņa tante. Tagad šajā pilsētā mūziķa vārdā nosauktajā laukumā stāv milzīgs viņa piemineklis.

Brauns četras reizes bija precējies. Viņam bija astoņi bērni, tai skaitā viens bērns ar pēdējo sievu Tomiju Reju Hainiju.

Pagājušā gada 28.jūlijā Brauns uzstājās hallē "Arēna Rīga".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu