ASV kritiķi sajūsmā par Marinu Rebeku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu soprāns Marina Rebeka, kas oktobrī debitēja Ņujorkas Metropolitēna operā donnas Annas lomā Mocarta operā "Dons Žuans", izpelnījusies spožas kritikas atsauksmes, liecina Latvijas Nacionālās operas mājas lapā atrodamā informācija.

Latvijas skatītāji Marinu Rebeku donnas Annas lomā varēs skatīt sestdien, 29. oktobrī, kad kinoteātrī Citadele notiks tiešraide no Metropolitēna operas.

Savukārt klātienē izcilo dziedātāju varēsim vērot jau 24. maijā, kad pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā piedzīvos Gaetāno Doniceti opera "Lucia di Lammermoor" ar Marinu Rebeku titullomā. Izrādes režisors būs Andrejs Žagars, pie diriģenta pults stāsies vācietis Kristofs Štillers. Nākamās "Lucia di Lammermoor" izrādes LNO notiks 26. maijā, kā arī Rīgas Operas festivāla ietvaros – 9. un 16. jūnijā.

Jūsu uzmanībai piedāvājam ieskatu ASV kritiķu vērtējumos:

"Jauna dīva.

Pievilcīgais latviešu soprāns Marina Rebeka savā Metropolitēna operas debijā ir zvaigzne.

Viņas balss ir dzidra un lokana, un es zinu, ka viņa spēj tēlot – mums jāgaida viņas nākamā parādīšanās. Annas ārijas viņas izpildījumā trāpīja.

Manuela Holterhofa ("Bloomberg")

"Savā Metropolitēna operas debijā pārsteidzošais latviešu soprāns Marina Rebeka bija uzvaroša donna Anna, dziedot ar skaidru, dzirdu skanējumu un spēcīgu intensitāti."

Entonijs Tomanini ("New York Times")

"Šajā jauniestudējumā divi mākslinieki debitēja Metropolitēna operā: Marina Rebeka kā donna Anna un Moica Erdmana kā Cerlīna.

Ar iespaidīgu stāju apveltītajai Rebekai ir dzidra, dzirkstoša balss,

kas pieņemas spēkā augšējos reģistros. Donnas Annas nežēlīgi sarežģītās ārijas viņu nebiedē.

Mariona Linjana Rozenberga ("The Classical Review")

"Marina Rebeka sniedza kaislīgu un pārliecinošu debijas izrādi sarežģītajā donnas Annas lomā."

Ronni Reich ("New Jersey The Star-Ledger")

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu