V.Alens: Ņujorka ir pārāk dārga filmu uzņemšanai (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien pirms savas jaunākās filmas "You Will Meet A Tall Dark Stranger" pirmizrādes Spānijā amerikāņu kinorežisors Vudijs Alens (Woody Allen) preses konferencē atzina, ka viņš sācis uzņemt savas filmas Eiropas pilsētās, jo viņš vairs nav varējis atļauties to darīt Ņujorkā.

Tomēr sarunā ar reportieriem Spānijas pilsētā Ovjedo režisors atzina, ka viņa iemīļotajā Manhetenā tomēr ir mazāk ierobežojumu nekā Eiropas pilsētās.

Melodrāma "You Will Meet A Tall Dark Stranger" ar ar Naomi Vatsu, Entoniju Hopkinsu, Antonio Banderasu un Džošu Brolinu galvenajās lomās tika filmēta Londonā, savukārt viņa topošā filma "Midnight in Paris", kurā epizodiskā lomā spēlē arī Francijas pirmā lēdija Karla Bruni-Sakrozī, tiek uzņemta Parīzē.

Arī viņa iepriekšējais darbs - 2008.gada romantiskā komēdija "Vicky Cristina Barcelona" ("Vikija, Kristīne, Barselona") - tika filmēts Eiropā.

Preses konferencē režisors arī atzinīgi novērtēja spāņu aktieru darbu, īpaši izceļot Antionio Banderasu, kā arī Havjeru Bardemu un Penelopi Krusu.

Vudijs Alens: Ņujorka ir pārāk dārga filmu uzņemšanai
Vudijs Alens: Ņujorka ir pārāk dārga filmu uzņemšanai Foto: AFP/LETA
"Man ir paveicies, ka es varēju strādāt ar labākajiem,"

sacīja Alens, piebilstot, ka viņš nevarēja piedāvāt aktieriem lielus honorārus, taču viņi piekrita spēlēt viņa filmās, jo viņiem patīk savs darbs.

Skarbus vārdus Alens veltīja amerikāņu kino, norādot, ka vairums pēdējās desmitgades filmu tika uzņemts tikai naudas dēļ un tām trūkst radošā gara. Pēc viņa vārdiem, Eiropas kino ir daudz mākslinieciskāks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu