Rotko mākslas centrā būs skatāmas jaunas Rotko gleznas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svinot trešo Daugavpils Marka Rotko mākslas centra dzimšanas dienu, 24. aprīlī tajā nonāks jaunas Rotko gleznas, informē mākslas centrā.

Jaunajā ekspozīcijā būs skatāmi līdz šim Latvijā neredzēti Rotko darbi no mākslinieka pēcteču Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas. Būs apskatāma viena reālistiskā perioda kompozīcija, divas sirreālisma perioda gleznas, viena starpposma kompozīcija pārejā uz Rotko klasisko glezniecību un divas klasiskā perioda kompozīcijas.

Darbus, kas iepriekš uz trim gadiem tika deponēti no mākslinieka pēcteču kolekcijas, Rotko mākslas centrā varēs apskatīt līdz 10.aprīlim. Šī Rotko oriģinālu ekspozīcija tika piedāvāta kā vienīgā ilgtermiņa pastāvīgā un retrospektīvā izstāde Eiropā, kur skatāmi Rotko darbi, kas raksturo visus mākslinieka daiļrades periodus.

Jaunā izstāde mākslas centrā tiks atvērta 24. aprīlī plkst.14. Centrā šajā sezonā plānotas arī vairākas mainīgās izstādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu