Festivālā «Bildes 2014» skanēs Blūza koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bildes.lv

Blūzs ir stabila, visā pasaulē pazīstama kultūras vērtība un dzīves stils. Vienlaikus tā ir patiesa saruna. Tādēļ, uzturot šo sarunu un turpinot jau vairāku gadu garumā nostiprinājušos tradīciju, arī šogad mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2014» pirmās daļas noslēgumā klausītājiem tiks piedāvāts enerģisks un emocijām bagāts Blūza koncerts. Šogad tas būs klausāms Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē 23. oktobrī plkst. 19, informē festivāla rīkotājs «Bilžu birojs».

Kā ierasts, šajā koncertā uzstājas profesionāli un klausītāju atzīti pašmāju blūza mūziķi, vienlaikus, ik gadu festivāls sniedz iespēju sevi pierādīt arī jauniem sastāviem un vēl tikai topošajiem šī žanra meistariem. Kopumā, šis pasākums ir raksturojams kā kodolīga un izglītojoša aktuālās Latvijas blūza mūzikas ainas retrospekcija. Šogad «Bildes» aicina ieklausīties kopskaitā 13 blūza izpildītāju muzikālajos stāstos, rodot pārdomas un jaunas atziņas, un atsaucot prātā atmiņas.

Pieredzējušais blūzmenis, dziedātājs Oskars Stolse-Semerovs, kurš «Bildēs» uzstājies gan ar grupu «OMI» jau 1998. gadā, kā arī vēlāk ar grupām «Bite’s Blues Band», «Latvian Blues Band», «The Coco’nuts», gan ar leģendāro Niku Matvejevu, klausītājiem ir sarūpējis pārsteigumu – grupu «Elastic». Tas ir jauna veida blūza projekts, kura pamatsastāvu, ietverot nelielu dalībnieku rotāciju, veido «Bite’s Blues Band» mūziķi. «Kaut arī mūsu trumpis ir iespēja spēlēt iepriekšējās apvienības dziesmas, festivālā atskaņosim jaunā ansambļa oriģinālkompozīcijas. «Elastic» izpilda Ņūorleānas stila blūzu, kam raksturīgas atkāpes no klasiskā blūza kvadrāta, un mūzikas noskaņa ir saulaināka. Radošajā ziņā, kā jau liecina nosaukums, šī stilistika mums ļauj būt elastīgākiem,» atzīst dziedātājs. Bildes» O. Stolse-Semerovs uztver kā personīgi nozīmīgu ikgadēju notikumu, jo tas dod iespēju lielas un muzikāli prasīgas auditorijas priekšā parādīt to, kas grupas vai mūziķa attīstībā ir mainījies.

«Manuprāt, «Bildes» ir tā maģiskā vieta, kur top muzikālie sastāvi un priekšnesumi, kādi citos apstākļos un uz citām skatuvēm nebūtu redzami. Festivāls ir kā blūzs – tajā pastāv tradīcijas un noteikta koncepcija, taču tas pieļauj unikālu izteiksmes brīvību,» uzskata atraktīvā džeza un populārās mūzikas dziedātāja Ieva Sutugova (dažādos «BILŽU» koncertos uzstājusies vairakkārt), kura šogad pieņēmusi izaicinājumu piedalīties Blūza koncertā. Priekšnesums tiek gatavots kā pārsteigums, jo tajā pazīstamas latviešu dziesmas skanēs blūza valodā. Jāpiebilst, ka 1. decembrī I. Sutugova uzstāsies arī Veterānu koncertā, kopā ar Aiju Vītoliņu, Zani Gudro un Laimu Miltiņu izpildot zināmu dziesmu popūriju, ko savulaik dziedājušas Latvijas estrādes dīvas.

Blūza koncertā uzstāsies vēl arī tādi mākslinieki kā Ainars Pūpols & π Blues • The Blues Gang • The Coco’nuts • Ira Krauja-Dūduma • Lavrix Blues Band •Lorete Medne • Mitrokhin's Master Band • Mozambika • The Quinters • Vocada • Gints Žilinskis un Dāvis Matskins.

Koncertu vadīs Ainars Pūpols.

BIĻETES – t/c «Spice» informācijas centrā, Rīgas Kongresu namā, «BIĻEŠU PARADĪZES» kasēs un internetā:

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu