Kinoteātros: Pačīno, dievi, žurnālisti un jauna latviešu filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas kinoteātros uz lielā ekrāna nonāk vairākas jaunas filmas. Noteikti jau jāmin pašmāju režisora Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit», kas šomēnes Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā «Berlināle» ieguva «Kristāla lāča» balvu, kā arī trīs Holivudas lentes - mitoloģiskā «Ēģiptes dievi» («Gods of Egypt»), trilleri «Neuzticība» («Misconduct») ar Alu Pačīno un ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgu labākās kino drāmas kategorijā balvu saņēmusī filma «Uzmanības centrā» («Spotlight»), kas vēsta par žurnālistu mēģinājumu atklāt pedofilijas skandālu Romas katoļu baznīcā.

«Es esmu šeit»

No šodienas kinoteātrī «Splendid Palace» sāks rādīt Renāra Vimbas spēlfilmu «Es esmu šeit». Vimbas spēlfilma šomēnes Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā «Berlināle» ieguva «Kristāla lāča» balvu. «Es esmu šeit» ir sievietes rakstura veidošanās portretējums - pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. 14.februārī Berlīnes Starptautiskajā kino festivālā notika Vimbas debijas spēlfilmas «Es esmu šeit» pasaules pirmizrāde festivāla konkursa programmā «Generation», kurai šogad no visas pasaules bija pieteikti vairāk nekā 2000 pilnmetrāžas filmu un īsfilmu. Programmas kategorijā «14 plus» tika iekļautas 15 pilnmetrāžas filmas, kuras vērtēja profesionālā žūrija.

«Ēģiptes dievi»

Filmā vienu no galvenajām lomām atveido skotu kinozvaigzne, episku varoņdrāmu meistars Džerards Batlers.

Krāšņā fantastikas filma «Ēģiptes dievi» ir Senās Ēģiptes mitoloģijas iedvesmots piedzīvojumu stāsts, kas vēsta par skarbu cīņu par cilvēces nākotni, kurā iesaistās gan mirstīgie, gan dievi. Noraudzījies uz sāpēm un haosu, kas valda visapkārt, kāds vienkāršs mirstīgais vārdā Bleks izlemj doties briesmu pilnā ceļojumā, lai atpestītu pasauli no varmākām un izglābtu savu mūža mīlestību. Lai spētu īstenot cēlos nodomus, Blekam jānodrošinās ar varenā dieva Hora palīdzību cīņā pret nežēlīgo tumsas dievu Setu. Tieši tumsas dievs ir vardarbīgi pārņēmis Ēģiptes valdnieka troni un iedzinis reiz tik plaukstošo impēriju haosā un konfliktos. Episkais karš pret Setu un viņa līdzskrējējiem prasa drosmi un upurēšanos gan no dieviem, gan mirstīgajiem, taču tikai tā viņi var gūt uzvaru izšķirošajā cīņā.

Džerards Batlers
Džerards Batlers Foto: publicitātes

Filmas «Ēģiptes dievi» režisors Alekss Projass pats ir dzimis Ēģiptē, tāpēc Senās Ēģiptes varoņi un simbolika viņam ir tuva un saprotama. Tajā pašā laikā režisors, kurš daudziem kinoskatītājiem līdz šim vairāk ir zināms kā spriedzes filmas «Es, robots» autors, uzsver, ka fantastikas filmas ir izdomājumi, tāpēc tajās nevajag meklēt vēsturiskas precizitātes. «Jau bērnībā mani iedvesmoja Senās Ēģiptes mitoloģija, jo vectēvs mani vakaros midzināja, stāstot senos mītus. Viņš bija arī labs mākslinieks un zīmēja man Horu. Būdams ar spilgtu iztēli, jau tad sapņoju, ka uzņemšu filmu par Hora un Seta episko cīņu,» atklāj Alekss Projass.

Episkās filmas «Ēģiptes dievi» filmēšana notika Sidnejā, Austrālijā. Šim procesam tika veltīti pieci mēneši. Taču bija nepieciešams vēl vesels gads, lai uzņemtos kadrus papildinātu ar iespaidīgiem specefektiem.

«Neuzticība»

Trillerī «Neuzticība» vienuviet satiekas Als Pačīno, Entonijs Hopkinss un Džošs Duhamels. Jauns un ambiciozs advokāts sāk strādāt pie lietas pret ietekmīgu un nežēlīgu milzīgas farmaceitiskās kompānijas izpilddirektoru un drīz tiek ievilkts šantāžas un korupcijas pasaulē.

«Uzmanības centrā»

Sešām «Oskara» balvām nominētās filmas pamatā ir reāli notikumi, kuri stāsta par vienu no skaļākajiem skandāliem ASV vēsturē, kad «The Boston Globe» žurnālistu veiktā izmeklēšana atmaskoja baznīcas paspārnē notikušos pedofilijas gadījumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu