Atkārtoti izrādīs laikmetīgās dejas izrādi «Rauts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4.martā plkst. 19.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā iespēja noskatīties horeogrāfes Agates Bankavas un laikmetīgās dejas kompānijas «Ārā» izrādi «Rauts», kas guvusi lielu skatītāju interesi.

«Darbi mūs šķir, bet svētki vieno!» - izrāde vēsta par cilvēku kopienu, kuras dzīve ir nebeidzama jautrība un svētki. Tā ir dzīves svinēšana mūža garumā ar draugiem, mīļākajiem un pašiem ar sevi. Tās ir svinības, kurās vīns nekad nebeidzas un spēlē nav zaudētāju. Rautā var laiski koķetēt, baudīt jaunību un nerimstošu dzīvesprieku. Rauts ir brīdis ārpus pienākumiem, brīdis, kad nav jābūt nekur citur un kad aizmirstas raizes un nedienas. Nav nedz garlaicīgi, nedz grūti, nedz kādā citā veidā pelēki. Vienkārši bauda. Šādi vakari ir negulēšanas vērti.

Izrādes formāts ļauj skatītājiem pašiem būt svinību dalībniekiem un viesiem, kuriem tikai jāļaujas vispārējas līksmības atmosfērai, ko rada 13 dejotāji, virtuozi pārvietojoties pa telpu.

«Reibonis plešas, vīns līst, pudeles ripo. Kad mēle vairs neklausa, iesāktās sarunas tiek turpinātas pieskārienos. Kaisle, spēks un deja pārņem telpu. Mutuļojoša jaunība ievelk arī mani. Tālāk seko pasākuma daļa, kuru neviens neatceras, arī es.» /Laura Bokiša, «Satori»)

Izrādes horeogrāfe Agate Bankava 2015. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas bakalaura programmu, ir viena no laikmetīgās dejas kompānijas «Ārā» dalībniekiem. Par izrādi «Rauts» horeogrāfe festivālā «Patriarha rudens» saņēmusi Latvijas Nacionālā teātra balvu - iespēju iestudēt izrādi 2016./ 2017. gada sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu