Melgalves «Mēness teātris» - viena no labākajām latviešu fantastikas grāmatām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā svētdienā, 21. februārī, «Kultūras domnīca» par nedēļas cilvēku literatūrā atzinusi Ievu Melgalvi. Februārī klajā nācis rakstnieces romāns «Mēness teātris», par kuru kādā recenzijā teikts: «Šī ir viena no labākajām latviešu fantastikas grāmatām. Ja ne pati labākā.» Par godu šim notikumam Ieva aicināta viesos uz «Kultūras domnīcas» studiju viesos pie Jāņa Ozola. TVnet lasītājiem un kultūras cienītājiem iespējams jau tagad skatīt video par Ievas romānu un ieklausīties pašas rakstnieces stāstījumā par savu darbu, atzīstoties arī par romānā iekļautajiem lamuvārdiem.

Par nedēļas cilvēku uz skatuves «Kultūras domnīca» atzinusi Viesturu Meikšānu. Nākamajā piektdienā, 26. februārī, Latvijas Nacionālās operas un baleta teātrī gaidāma Džuzepes Verdi operas «Makbets» pirmizrāde. TVnet lasītājiem iespējams noklausīties sarunu ar Viesturu, uzzinot nianses un atšķirības, strādājot operā, ja salīdzina ar darbu teātrī.

Nenoliedzams aizvadītās nedēļas lepnums ir Andris Nelsons, kurš ieguva «Grammy» balvu. Par viņu šajā «Kultūras domnīcā» savu viedokli, apbrīnu un vērtējumu pauž Inese Lūsiņa, muzikoloģe, pedagoģe, «Dienas» žurnāliste. Arī šo video TVnet lasītājiem iespējams noskatīties jau tagad.

Savukārt nedēļas cilvēks mākslā ir Maija Tabaka, kura 10. februārī galerijā «Daugava» atklāja izstādi «Dienvidu dārzi». Tajā apskatāmie darbi ir kā apliecinājums visam skaistajam, krāsainajam, dzīvespriecīgajam un fantastiskajam šajā pasaulē.

TVnet lasītājiem arī iespējams uzzināt, kādi kultūras pasākumi pēdējā laikā iespaidojuši un iepriecinājuši mūziķi Aiju Andrejevu. Visa starpā viņa min «Antigones» apmeklējumu Nacionālajā teātrī un sava tēva grupas «Opus pro» gaidāmos koncertus visā Latvijā.

Iegriezies 360TV un skaties «Kultūras domnīcu» katru svētdienu plkst. 21.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu