Par festivāla «Patriarha rudens» laureāti atzīta Daiga Kažociņa ar izrādi «Ievainotie» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par skatuves mākslas festivāla «Patriarha rudens 2014» laureāti atzīta režisore Daiga Kažociņa ar izrādi «Ievainotie».

Izrāde izvēlēta starp septiņām citām, kuras bija iekļautas festivāla skatē un veselas nedēļas garumā tika piedāvātas festivāla apmeklētājiem.

Festivāla ekspertu komisiju veidoja Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) profesors un literatūras zinātnieks Raimonds Briedis, LKA studente Dārta Ceriņa, LKA docente un teātra režisore Indra Roga, Jaunā Rīgas teātra aktieris Andis Strods un LKA viesdocente un teātra zinātniece Līga Ulberte.

Arī šogad par festivāla īpašo balvu kļuva Pētera Pētersona petrolejas lampiņa ar īpašu gravīru, kas nākusi no viņa personīgās 514 gaismas objektu kolekcijas.

«Patriarha rudens» galvenās balvas ieguvējas Kažociņas izrādi «Ievainotie» varēs vērot arī 18.oktobrī, 29.novembrī un 30.novembrī plkst.19 teātra mājā «Zirgu pasts».

Kā norādīja Kononova, festivāla uzmanības lokā bija arī Raiņa un Aspazijas jubilejas gada iezvanīšana, piedāvājot vairākus Rainim un Aspazijai veltītus notikumus, tostarp Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas režijas studenta Gilda Aleksas kopdarbs ar LKA Dramatiskā teātra aktieru un režisoru kursa studentiem, izrādot Raiņa lugu «Zelta zirgs».

Kā nozīmīgu notikumu šī gada kultūras telpā festivāls akcentēja arī izcilā angļu renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra (1564-1616) 450 gadu jubileju, piedāvājot gan teatrālas pastaigas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, gan arī britu emeritus profesora Alana Klārka vieslekcijas.

«Patriarha rudens» Rīgā norisinājās piekto reizi.

    Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu