Tolstoja «Karš un miers» pirmoreiz ierindojas Lielbritānijas bestselleru topā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja romāns «Karš un miers» pirmoreiz iekļuvis Lielbritānijas pārdotāko grāmatu sarakstā, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Lai arī tika 4% britu ir izlasījuši romānu, ļoti populārs kļuva raidorganizācijas BBC uzņemtais seriāls «War and Peace» pēc tā motīviem.

Pēc seriāla izrādīšanas grāmata iekļuva žurnāla «The Bookseller» 50 pirktāko grāmatu topā. Tas notika pirmo reizi kopš 1998.gada, kad kompānija «Nielsen BookScan» sāka apkopot informāciju par visvairāk pārdotajiem literatūras darbiem.

Decembrī BBC laida klajā savu «Kara un miera» drukāto izdevumu. Kopumā līdz šim nopirkti 13 000 eksemplāru.

Nesenā aptaujā izrādījās, ka tikai 4% britu ir izlasījuši Tolstoja romānu «Karš un miers», bet 14% to gribētu izdarīt.

Turklāt «Karš un miers» ir viens no pieciem darbiem, par kuriem cilvēki visbiežāk melo, ka ir to lasījuši, apstiprinājās BBC pasūtītā pētījumā.

«Spriežot pēc pārdošanas apmēriem, daudzi cilvēki beidzot šo literatūras klasiskas darbu varēs izsvītrot no izlasāmo grāmatu saraksta. Bestselleru sarakstā iekļuvuši četri dažādi izdevumi, un visiem pārdots gandrīz vienāds eksemplāru skaits,» teica grāmatnīcu tīkla «Waterstones» iepircējs Džozefs Nobss.

Kā jau ziņots iepriekš, seriāla «War and Peace» pirmo sēriju noskatījās 6,3 miljoni cilvēku, bet vidējais skatītāju skaits visas sezonas garumā bija 7,2 miljoni cilvēku.

Scenārists Endrū Deiviss kritizēts par mēģinājumu sešās seriāla sērijās parādīt visus 1400 lappuses biezajā grāmatā aprakstītos notikumus. Tomēr seriāls izpelnījies ļoti pozitīvas kritiķu atsauksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu