Pasniegs «Alternative.lv» gada balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar klubā «Pūce naktī» notiks mūzikas portāla «Alternative.lv» gada balvas apbalvošanas pasākums, kurā pie balvām tiks kategorijas «Gada albums», «Gada video», «Zelta bumbieris», «Gada jaunā grupa» un «Gada labākā uzstāšanās» uzvarētāji, informēja mūzikas portāla pārstāvis Jānis Sildniks.

Kategorijā «Gada video» uz balvu pretendē grupa «Darrva» ar dziesmu «Salna», «Inokentijs Mārpls» ar «Brīvību Latvijai», «Rīgas modes» ar «Es nesaprotu», «Skyforger» ar «Melnās buras», «Zāle» ar «Mitago». Kategorijā «Labākā jaunā grupa» par apbalvojumu sacenšas «Chomsky Chess Club», «Harta», «Protean», «Velnezers» un «Zāle», uz balvu «Zelta bumbieris» pretendē DJ «Krankenwagen», «Morālā ateja», «Origo Boys», «Rīta stienis» un «Zaķis».

Kā «Gada labākais albums» nominēts grupas «Indygo» ieraksts «Stars», grupas «Laika suns» albums «Gaismas lādiņš», «Omerta» ieraksts «Crown Of Seven», «Skyforger» «Senprūsija» un «Tesa» «G H O S T».

Kategorijā «Gada labākā uzstāšanās» sacenšas grupa «Aurora» ar festivālā «Laba daba» sniegto priekšnesumu, «Huskvarn» ar pēdējo koncertu «Melnajā piektdienā», «Skyforger» ar albuma «Senprūsija» prezentāciju «Sapņu fabrikā», «Tesa» ar albuma «G H O S T» prezentāciju «Ģertrūdes ielas teātrī» un «Židrūns» ar koncertu «Ādmiņu ielā».

Nominācijās «Gada labākā uzstāšanās» un «Zelta bumbieris» gala vārds piederēs klausītājiem, taču pārējās kategorijās piecas grupas, kuras būs saņēmušas augstāko vērtējumu, tika nodotas kompetentas žūrijas izvērtēšanai. Portāla pārstāvji pasniegs arī «Alternative.lv special» balvu par īpašu ieguldījumu Latvijas alternatīvās skatuves mākslas attīstībā.

Šogad «Alternative.lv» gada balvai bija pieteiktas 93 grupas.

Apbalvošanas pasākumā ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstāsies grupas «S.I.L.S.», «Laika suns», «Laime pilnīga», kā arī jaunā apvienība «Ādažu Shipsi» un Latvijas ska un pankmūzikas pionieri «All Day Long». Par mūziku visa vakara garumā gādās DJ «AI-VA».

Kā ziņots, pērn balvu par gada labāko albumu saņēma ansamblis «Manta», savukārt «Darrva» tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja «Momend» ar klipu dziesmai «Another Human Being», bet klausītāju balsojumā «Zelta bumbieri» saņēma apvienība «Jūdas graši». Tāpat «Alternative.lv» balvu pasniedza grupai «Aurora» par «Gada atgriešanos», savukārt studijas «Hodila records» saimnieks Ģirts Laumanis saņēma specbalvu par ieguldījumu Latvijas skatuves mākslas attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu