Pēc tam dosimies uz Kurzemi, pie netālu no Alsungas centra esošo «Zeiju» saimnieces un suitu tradīciju kopējas Skaidrītes Nagliņas. Viņa gatavo suitu ēdienus arī Alsungas krogā, kuru apmeklē tūristi, un cep īsto skābmaizi jeb saldskābmaizi. Nākamā saimniece, kuras viesmīlību un gatavotos ēdienus novērtēsim, būs Vija Kudiņa. Viņa ir Aglonas Maizes muzeja idejas autore un īstenotāja. Tagad Preiļu rajona Aglonā vada savu uzņēmumu ar maizes ceptuvi un veikaliem. Vija prot gatavot senos latgaļu ēdienus: krupnīku, veistekni, gruci u.c. No Aglonas dosimies uz Kārsavas novadu, kur Malnavas pagasta «Dzīlēs» saimnieko Aina Barsukova. Viņa savā pagalmā, kas ieguvis arī sakoptākās sētas titulu, rīko amatnieku tirdziņus, cep maizi un kūkas, kā arī sestdienās sākusi rīkot brančus, kas tūristiem ļoti patīkot, bet vietējie skatās ar aizdomām. «Īstās latvju saimnieces» pēdējā raidījumā savu viesmīlību un gatavošanas prasmes rādīs Valmieras pusē saimniekojošā Zanda Žentiņa. Viņa ir ļoti latviska un vienlaikus arī mūsdienīga saimniece, kas kopā ar vīru saimnieko piemājas saimniecībā «Vīnkalni». Viņas vīrs nodarbojas ar pūralāžu, skapju, kumožu atjaunošanu, bet pati Zanda uzņem tūristus un saimnieko pa māju. Interesanti, ka «Vīnkalnos» pašu rokām mūrētā malkas krāsnī gatavo picas pēc senām neapoliešu receptēm.
Pēc septiņām vakariņām uzvarēs tā saimniece, kura par savām viesībām būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu. Uzvarētāja savā īpašumā iegūs ne tikai labākās namamātes titulu, bet arī 1000 eiro.