Francijas «Oskaram» nominē Depardjē, Denēvu un Ipēru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/AP/Reuters/Scanpix sweeden

Francijas «Cēzara» balvai tika nominēti kino veterāni Žerārs Depardjē, Katrīna Denēva un Izabella Ipēra, savukārt apbalvojums par mūža ieguldījumu piešķirts Holivudas aktierim Maiklam Duglasam.

«Cēzara» balva ir Francijas «Oskaru» līdziniece.

Nomināciju sarakstā dominē filma «Trois souvenirs de ma jeunesse» («Jaunības atmiņas») par antropologu Tadžikistānā, kas izvirzīta balvām 11 kategorijās, tajā skaitā «Labākā filma» un «Labākais režisors».

Uz labākās filmas nosaukumu pretendē arī kinolente «Dheepan» par Šrilankas bēgļu likteni Francijā. Filma pagājušogad ieguva Kannu kinofestivāla apbalvojumu «Zelta palmas zars».

Par festivāla galveno balvu sacentīsies arī biogrāfiskā filma «Marguerite», ko Francija izvirzīja ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma».

Par labākās filmas nosaukumu sacentīsies vēl arī kinolentes «Fatima», «Mustang», «The Measure of a Man» un «Mon Roi».

Depardjē un Ipēra nominēti par galvenajām lomām filmā «Valley of Love». Kino veterāni tajā spēlē sērojošu pāri, kas atjauno attiecības brauciena laikā pa tuksnešaino Nāves ieleju Kalifornijas štatā ASV.

Depardjē un Ipēra ir visvairāk reižu nominētie aktieri «Cēzara» balvu vēsturē. Abi aktieri kopā saņēmuši 32 nominācijas. Depardjē uzvarējis divas reizes, bet Ipēra - vienu.

72 gadus vecā Denēva šogad saņēma 14. «Cēzara» balvas nomināciju par otrā plāna lomu filmā «La tete haute» («Ar paceltu galvu»).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu