Miris Deivids Bovijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc ilgas cīņas ar vēzi 10. janvārī miris britu dziedātājs, mūzikas leģenda Deivids Bovijs (David Bowie). To BBC apstiprinājis viņa dēls Dankans Džonss (Duncan Jones). Vēl tikai aizvakar, viņa 69. dzimšanas dienā klajā nāca Bovija jaunākais albums «Blackstar».

«Deivids Bovijs šodien mierīgi nomira ģimenes lokā pēc drosmīgas 18 mēnešus ilgas cīņas ar vēzi. Lai arī daudzi no jums pārdzīvos šo zaudējumu, lūdzu sēru laikā cienīt ģimenes privāto dzīvi,» teikts ziņojumā, kas publicēts Bovija sociālajos tīklos.

Bovija pēdējais albums «Blackstar» iznāca piektdien, 8.janvārī.

Bovija dēls britu raidorganizācijai BBC apstiprināja ziņas.

Bovijs dzimis 1947.gadā Londonā. Viņš kļuva slavens 1972.gadā ar albumu «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars». Mūziķis pieņēma ekscentrisko skatuves tēlu Zigijs Stārdasts, apvienojot rokmūziku ar teatrāliem skatuves tērpiem.

Pēc trim gadiem Bovija singls «Fame» sasniedza ASV mūzikas topa pirmo vietu.

Mūziķa slavenāko dziesmu vidū ir «Space Oddity», «Heroes», «Under Pressure», «China Girl» un «Life on Mars».

Bovijs iemēģināja spēkus arī aktiermākslā. 1976.gada sirreālisma kinolentē «The Man Who Fell to Earth» viņš spēlēja citplanētieti, kurš cenšas palīdzēt savai izmirstošajai planētai, bet 80.gados Brodvejas teātra izrādē «The Elephant Man» tēloja galveno lomu, par ko saņēma kritiķu slavinājumus.

Viņš atveidoja lomas 1978.gada filmā «Just a Gigolo», kas bija pēdējā aktrises Marlēnas Dītrihas karjerā, 1983.gada kinolentē «Merry Christmas Mr.Lawrence» un režisora Mārtina Skorsēzes 1988.gada filmā «The Last Temptation of Christ».

Bovija īstais vārds ir Deivids Džonss, taču viņš nomainīja vārdu 1966.gadā, kad slavens kļuva grupas «The Monkees» dalībnieks Deivijs Džonss.

Mūziķa pēdējais albums «Blackstar» iznāca viņa dzimšanas dienā piektdien, 8. janvārī.

Bovijs pēdējoreiz uzstājās 2006. gadā labdarības koncertā Ņujorkā.

Bovija producents Tonijs Viskonti publicēja ziņojumu sociālajā tīklā «Facebook». «Viņš vienmēr darīja to, ko gribēja. Viņš gribēja visu paveikt savā un vislabākajā veidā. Viņa nāve bija tāda pati kā dzīve - mākslas darbs. Viņa atvadu dāvana bija albums «Blackstar«. Es gadu zināju, ka tā būs. Taču es tam nebiju gatavs. Viņš bija neparasts cilvēks, pilns mīlestības un dzīvības. Viņš vienmēr būs ar mums. Tagad ir atļauts raudāt,» tajā teikts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu