ASV Producentu ģildes balvām nominē «Marsieti» un «Trako Maksi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Producentu ģilde balvai par aizvadītā gada labāko filmu nominējusi kinolentes «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš») un «The Martian» («Marsietis»).

Balvai izvirzīta arī hiphopa filma «Straight Outta Compton», žurnālistikas drāma «Spotlight», melnā komēdija «The Big Short» («Gadsimta likme»), kinolente «Brooklyn» («Bruklina»), zinātniskās fantastikas filma «Ex Machina», trilleris «Bridge of Spies» («Spiegu tilts»), izdzīvošanas kinolente «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») un narkodrāma «Sicario» («Sicario: Narkokarš»).

Producentu ģildes balvas bieži sakrīt ar attiecīgo kategoriju uzvarētājiem ASV Kinoakadēmijas apbalvojumu jeb «Oskaru» ceremonijā.

Labākās animācijas filmas kategorijā nominētas kinolentes «Anomalisa», «Inside Out» («Prāta spēles»), «The Good Dinosaur» («Labais dinozaurs»), «Minions» («Minjoni») un «The Peanuts Movie» («Snūpijs un Čārlijs Brauns: Riekstiņu filma»).

Producentu ģilde pasniedz balvas arī televīzijas kategorijā. Par labākā seriāla nosaukumu sacentīsies krimināldrāma «American Crime», šausmu seriāls «American Horror Story: Hotel», melnā komēdija «Fargo», Ziemassvētku muzikālā komēdija «A Very Murray Christmas» un detektīvseriāls «True Detective».

Savukārt balvai par labāko dokumentālo filmu izvirzīts režisora Asifa Kapadijas augstu novērtētais darbs «Amy» par dziedātāju Eimiju Vainhausu, kā arī Džošuas Openheimera kinolente «The Look of Silence».

Pagājušogad Producentu ģilde par labāko kinolenti atzina satīrisko komēdiju «Birdman» («Putncilvēks»), kas vēlāk ieguva «Oskara» balvu kā gada labākā filma.

ASV Producentu ģildes balvu ieguvēji tiks nosaukti 23. janvārī svinīgā ceremonijā Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu