ASV kritiķi par labāko filmu atzīst žurnālistu drāmu «Spotlight»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Nacionālā filmu kritiķu biedrība par 2015. gada labāko filmu atzinusi žurnālistikas drāmu «Spotlight». Kinolentē ar aktieriem Reičelu Makadamsu un Maiklu Kītonu (Michael Keaton) galvenajās lomās attēlots, kā amerikāņu laikraksta «The Boston Globe» žurnālisti izmeklēja pedofilijas skandālu katoļu baznīcā. Sižets balstīts uz patiesiem notikumiem. Decembrī arī Losandželosas Kino kritiķu asociācija atzina «Spotlight» par gada labāko filmu. Kinolente nominēta «Zelta globusa» balvai.

Kritiķu biedrība labāko aktieru balvas pasniegusi kinolentes «Creed» («Krīds: Rokija mantojums») galvenās lomas tēlotājam Maiklam B.Džordanam un drāmas «45 Years» («45 gadi») aktrisei Šarlotei Ramplingai.

Par labāko uz faktiem balstīto kinolenti tika atzīta režisora Asifa Kapadijas dokumentālā filma «Amy» par nelaiķa dziedātāju Eimiju Vainhausu.

Labāko otrā plāna aktieru balvas saņēma Kristena Stjuarte, kura spēlēja filmā «Clouds of Sils Maria» («Zils-Marijas mākoņi»), un vēsturiskā trillera «Bridge of Spies» («Spiegu tilts») aktieris Marks Railenss.

Savukārt kā labākais režisors apbalvots Tods Heinss, kurš veidoja 50. gadu lesbiešu drāmu «Carol» («Kerola») ar aktrisēm Keitu Blanšetu un Rūniju Maru galvenajās lomās.

Rūnija Mara (Rooney Mara)
Rūnija Mara (Rooney Mara) Foto: REUTERS/Scanpix

ASV Nacionālā filmu kritiķu biedrība balvu saņēmējus paziņoja svētdien svinīgā ceremonijā Ņujorkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu