«Gada gleznu» šogad noteiks Džemma Skulme

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Gada gleznu», kuras autors tiks apbalvots Dailes teātra Mākslas telpā piektdien, 18. decembrī, noteiks māksliniece Džemma Skulme, informēja konkursa organizatori. Uzvarētāju, atbilstoši konkursa tradīcijai, vienpersoniski katru gadu izvēlas cits eksperts. Šogad konkurss norisinās jau 22. reizi. To organizē «Swedbank Private Banking» un Agijas Sūnas galerija.

Kā ziņots, skatītāji savu vērtējumu par šogad balvai pieteiktajiem darbiem var sniegt līdz 2016. gada 23. janvārim, balsojot Dailes teātrī. Izstāde bez maksas ir aplūkojama stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

«Gada gleznas» svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks plkst.16.30.

«Gada glezna» ir viens no senākajiem kultūras atbalsta projektiem Latvijas jauno laiku mākslas vēsturē. Iesniedzamajiem darbiem ir divi nosacījumi - autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā. Konkursa vērtēšanas sistēma aizgūta no Japānas, jo tajā iesniegtos darbus katru gadu vērtē viens eksperts - Latvijas mākslinieku vidū un sabiedrībā atzīta radoša personība.

Pērn «Gada gleznas» laureāte bija Māra Vaičunas. Iepriekš balvu ieguvuši arī tādi mākslinieki kā Ritums Ivanovs, Edvards Grūbe, Aija Jurjāne, Vija Maldupe un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu