Modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs prezentē dārgāko kolekciju Latvijas vēsturē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

16.decembra vakarā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā norisinājās kažokādu zīmola «Gauja» modes skate, kuru veidoja labi zināmais modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs. Vairāk nekā trīsdesmit dažādi kažoku modeļi nu priecēs dāmu sirdis.

Pirms došanās zālē viesiem bija iespēja baudīt gardus kokteiļus, fotografēties pie foto sienas vai apskatīt muzeja eksponātus, daudzi izmantoja tieši muzeja apskates iespēju, tādā veidā nošaujot divus zaķus ar vienu šāvienu.

Dodoties iekšā muzeja Kolonnu zālē, kurā norisinājās skate, daudzi viesi aiz sajūsmas noelsās zāles greznuma, daudzo prožektoru, skaistuma dēļ.

Atšķirībā no daudzām citām redzētām modes skatēm šajā netika izmantoti dīdžeja pakalpojumi, bet mūziku spēlēja džeza trio, kura priekšgalā atrodas dziedātāja Inga Bērziņa.

Gandrīz ikviens no vairāk nekā trīsdesmit kažoku modeļiem saņēma aplausus, skatē redzētie kažoki bija gan dabīgās krāsās, gan mākslīgās, jo dāmas ir dažādas un katra savai garderobei meklē ko citu.

Kolekcija «Zvaigžņu lietus» ir jutekliska kā sievietes pasaule un noslēpumaina kā visums. Tā ir kā dārgs šampanietis, kuru bauda, veroties krītošajās zvaigznēs.

Lai izceltu sievišķību un eleganci, Aleksandram Pavlovam steidza palīgā rotu dizainere un aktrise Agnese Zeltiņa, kuras rotaslietas kopā ar kažokiem demonstrēja modeles.

Pēc modes skates, kā jau pienākas, baudot «Zvaigžņu lietu», viesiem tika pasniegtas glāzes ar šampanieti, kura garšas buķete palīdzēja nostiprināt skates pēcgaršu.

Šampanietis tika liets glāzēs, nositot pudeļu korķus ar zobenu, arī šis bruņinieku solis izraisīja aplausus.

Pēc oficiālās daļas beigām viesiem bija iespēja apčamdīt kažokus, jo modeles vēlreiz iznāca zālē un potenciālajiem pircējiem deva iespēju novērtēt kažokādu neatkārtojamību.

Aleksandrs Pavlovs atklāja, ka tieši šī kolekcija ir dārgākā Latvijas vēsturē, kā nekā tikai pašas kažokādas, kuras izmantotas kažoku radīšanā, maksā deviņdesmit tūkstošus, nemaz nerunājot par pārējo darbu.

Latvijas sabiedrības krējuma dāmām nu būs daudz jaunu kažoku, kurus iegādāties un ar lepnumu valkāt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu