KM izsludinājusi konkursus uz Literatūras centra pildītajām funkcijām

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursus uz funkcijām, ko iepriekš veica Latvijas Literatūras centrs (LLC), liecina informācija KM mājaslapā. Ministrija izsludinājusi konkursu «Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu grāmatniecības jomā» un «Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu literatūras jomā».

Pirmajā konkursā tiek meklēts pretendents, kurš varētu sagatavot, koordinēt un nodrošināt Latvijas pārstāvniecību starptautiskos grāmatniecības pasākumos. Viņa uzdevums būtu nodrošināt arī ar Latvijas kultūru un vēsturi saistītu izdevumu tapšanu angļu valodā, gatavojoties Latvijas pārstāvniecībai Londonas grāmatu tirgū Baltijas valstu viesu valstu statusā 2018. gadā. Šī konkursa uzvarētājam katru gadu paredzēts veikt arī Latvijā izdoto grāmatu mākslinieciski poligrāfiskās kvalitātes profesionālo izvērtējumu. 2016. un 2017. gadā KM minēto pienākumu veicējiem piešķirs 90 000 eiro, bet 2018.gadā - 50 000 eiro.

Valsts pārvaldes uzdevumu veicējam literatūras jomā, kurš būs uzvarējis otrajā KM izsludinātajā konkursā, būs jākoordinē un janodrošina Latvijas literatūras darbu tulkošanu un izdošanu ārvalstīs, kā arī jāveicina Latvijas literātu un literatūras nozares menedžmenta pārstāvju iekļaušanos starptautiskajā apritē.

Šo pienākumu veikšanai KM 2016. gadā paredzējusi 172 000 eiro, 2017.gadā - 212 000 eiro un 2018.gadā - 117 000 eiro.

Abiem konkursam var pieteikties privātpersonas, kas darbojas grāmatniecības nozares menedžmenta jomā un grāmatniecības nozares starptautiskās sadarbības jomā ne mazāk kā trīs gadus. Pieteikšanās termiņš ir nākamā gada 4.janvāris.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka KM un Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) atklāja valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārkāpumus LLC, kuru dēļ izbeidza sadarbību ar biedrību, pieprasot iepriekš piešķirtā finansējuma atmaksu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu