ASV kritiķu valde par gada labāko filmu atzīst «Trakais Makss: Skarbais ceļš»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP

ASV Nacionālā kritiķu valde otrdien par gada labāko filmu atzinusi asa sižeta kinolenti «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš»).

Daudzus pārsteidzis valdes lēmums. Organizācijas sarakstā, ar kuru tradicionāli tiek atklāta Holivudas balvu sezona, nav atrodami ticamākie «Oskara» balvas pretendenti, kuru vidū ir biogrāfiskā filma «Steve Jobs» («Stīvs Džobss»), kinolente par īru imigrantiem «Brooklyn» («Bruklina») un aktrises Dženiferas Lorensas filma «Joy» («Džoja»).

Simt gadus vecās ASV Nacionālās kritiķu valdes locekļi ir kino zinātnieki, režisori, studenti un industrijas pārstāvji. Starp gada labākajām filmām viņi ierindoja bokseru kinolenti «Creed», repa filmu «Straight Outta Compton», psiholoģisko trilleri «Room» un filmu «Spotlight» par seksuālu vardarbību katoļu baznīcā.

Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP

Par gada labāko aktieri tika atzīts Mets Deimons, kurš spēlē galveno lomu zinātniskās fantastikas kinolentē «The Martian» («Marsietis»), savukārt labākā otrā plāna aktiera titulu saņēma Silvestrs Stalone par lomu filmā «Creed».

Amerikāņu režisora Kventina Tarantino gaidāmā filma «The Hateful Eight» sarakstā tika iekļauta divreiz - par labāko scenāriju un labāko otrā plāna aktrisi Dženiferu Džeisoni Leju.

ASV Nacionālā kritiķu valde dažkārt kā gada labākās filmas apbalvo tādus darbus, kas netiek ņemti vērā ASV Kinoakadēmijas vai «Zelta globusa» balvu pasniegšanā. Pagājušogad valdes galveno apbalvojumu saņēma neatkarīgā filma «A Most Violent Year».

Svinīgā balvu pasniegšana notiks Ņujorkā 5.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu