Lauku bibliotēkās pieprasīti erotiskie romāni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Lauku bibliotēku atbalsta biedrība (LBAB) ir noskaidrojusi lasītākās grāmatas 606 pilsētu un pagastu publiskās bibliotēkās, informē LBAB. Nominācijā «Oriģinālproza» visvairāk lasītāju Latvijas bibliotēkās bijis Māras Zālītes romānam «Pieci pirksti», Ingas Ābeles romānam «Klūgu mūks», Annas Skaidrītes Gailītes «Es stāstīšu visu... purva trilleris», Daces Judinas kriminālromānam «Dīvainais Līgovakars» un Māras Svīres romānam «...un neuzzinās neviens».

Nominācijā «Oriģināldzeja» vispieprasītākie izrādījušies Kornēlijas Apškrūmas dzejoļu krājumi «Dzirdēt ar sirdi» un «Labi vārdi mūža gadiem», kā arī jau pagājušā gadā nominētais Ingas Gailes krājums «Migla», kā arī Harija Ozola krājums «Dzīve sākas» un Ineses Toras «Novēli man labu laiku».

Jau trešo gadu pēc kārtas nominācijā «Tulkotā daiļliteratūra» vislasītāko grāmatu vidū ir E.L.Džeimsas erotiskie romāni «Greja piecdesmit nokrāsas» un «Brīvība piecdesmit nokrāsās». Šogad lasītājus ieinteresējis arī Noras Robertsas «Dzīvot vēlreiz», kuru latviskojusi Liāna Niedra. Starp lasītākajām grāmatām ir arī Lūsindas Railijas «Orhideju nams» un Šarlotes Linkas «Vētru laiks».

Dokumentālās oriģinālliteratūras vidū joprojām vissaistošākie ir aktieru dzīvesstāsti - Līgas Blauas «Harijs Spanovskis. Nekas jau nebeidzas», Irēnas Lagzdiņas «Izslapums. Olga Dreģe» un Ingas Jērumas «Ilze Vazdika. Saldā katorga». Tulkotās dokumentālās literatūras nominācijā pati pieprasītākā jau otro gadu ir Estesas Klarisas Pinkolas grāmata «Sievietes, kas skrien ar vilkiem» un virkne Viktora Suvorova publicistisko darbu «Kuzjas māte: dižās desmitgades hronika», «Atbrīvotājs», «Ledlauzis: kurš sāka Otro pasaules karu».

Bērnu oriģinālliteratūras nominācijā jau trešo gadu pēc kārtas līdere ir Lielvārdes latviešu valodas un literatūras skolotājas Rutas Skrebeles pirmā grāmata «Palaidnību karaļa Jāņa B. dienasgrāmata». Tāpat starp lasītākajām ir Māra Runguļa darbi «Nekrietnais Alfrēds», «Lapsu kalniņa mīklas» un «Pēterītis un Anniņa», kā arī Ineses Zanderes «Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti».

Tulkotās bērnu literatūras grāmatu vidū jau ceturto gadu vislasītākās ir amerikāņu rakstnieka Džefa Kinnija «Grega dienasgrāmatas», bet daudz lasīta arī Roba Skotona pasaka «Runcis Puncis».

LBAB konkursā par vislasītākajām grāmatām piedalās tie darbi, kas iznākuši iepriekšējo trīs gadu laikā. Šoreiz lasītāju viedokli apkopoja 606 pilsētu un pagastu publiskās bibliotēkas. Piektdien, 4. decembrī, Olainē katrā nominācijā vienas vislasītākās grāmatas autors vai tulkotājs un izdevniecība saņems «Lielo lasītāju balvu 2015».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu