Teilore Svifta iekuļas skandālā ar dabas draugiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Dabas draugi Jaunzēlandē apsūdzējuši amerikāņu dziedātāju Teilori Sviftu par retas putnu sugas apdraudēšanu. Dziedātāja kopā ar savu komandu pludmalē netālu no Oklendas uzņēmusi videoklipu. Lai gan šajā pludmalē dzīvo apdraudētie Jaunzēlandes tārtiņi, Sviftai ļauts filmēties, ja pludmalē iebrauks tikai divas automašīnas.

Kā stāstīja Vaitākeres zonas vietējās padomes priekšsēdētāja Sandra Konija, tā vietā pludmale bijusi «piedzīta» pilna ar aptuveni desmit furgoniem un četru riteņu piedziņas automašīnām.

Dabas aizsardzības institūcijas norāda, ka Jaunzēlandē palikuši tikai 1700 tārtiņu, un brīdina atpūtniekus pludmalē uzmanīties no putnu ligzdas vietām smiltīs.

Lai gan Konija ir Sviftas mūzikas fane, viņa norāda, ka prasīs izmeklēt notikušo. Konija norādīja, ka nevēlas sekot vienam no pazīstamākajiem dziedātājas hitiem «Shake it off» («Nokrati to nost»).

«Es nezinu, vai «nokratīt to nost» ir pareizā izvēle. Bet viņai ir vēl viena dziesma «Wildest Dreams» (»Mežonīgākie sapņi«), kurā teikts, ka «tu mani atcerēsies«. Varbūt es labāk darīšu to,» teica vides aktīviste.

Tikmēr Sviftas filmēšanas komanda noliedz, ka būtu nodarījusi kādu kaitējumu.

Kompānija «Cherokee Films», kas uzņēma videoklipu, norāda, ka nekādi pārkāpumi nav notikuši, jo filmēšana norisinājusies uz privātas zemes, par kuras izmantošanu kompānija maksājusi.

«Filmēšanas komanda nevienā brīdī nebija tuvumā putnu apdzīvotajai vietai. Nevienam tārtiņam kaitējums netika nodarīts,» paziņojumā medijiem pauž «Cherokee Films».

Kompānijai esot liela pieredze filmēšanā Jaunzēlandē. Tā vairākas reizes strādājusi arī Jaunzēlandes tārtiņu apdzīvotajā pludmalē, tāpēc zina, ka tajā jārīkojas atbildīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu