Sākas Holivudas balvu ceremoniju sezona

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien ar 19. ikgadējo Holivudas kino balvu pasniegšanu tika atklāta ASV filmu industrijas ceremoniju sezona. Holivudas aktiera balvu saņēma 47 gadus vecais Vils Smits par lomu biogrāfiskajā sporta filmā «Concussion». Viņš atveido ārstu, kurš amerikāņu futbolistiem atklāja deģenerējošu smadzeņu slimību.

Britu aktrise Kerija Maligana tika godināta ar Holivudas aktrises balvu par lomu kinolentē «Suffragette» («Sufražiste»), savukārt zviedriete Alīsija Vikandere tika atzīta par labāko Holivudas jauno aktrisi filmā «The Danish Girl» («Dāņu meitene»).

Kino veterāne Džeina Fonda tika apbalvota kā labākā otrā plāna aktrise par lomu kinolentē «Youth». Fonda sacīja, ka aktrises karjera 77 gadu vecumā viņai šķietot «diezgan pārsteidzoša», taču kino industrijā valdošā attieksme pret vecākiem aktieriem pamazām mainoties.

«Tas nenotiek pietiekami ātri, taču mēs neapstāsimies, lai vecākiem cilvēkiem, īpaši vecākām sievietēm un sievietēm vispār, būtu vairāk darbu gan kameras priekšā, gan arī aizkadrā,» viņa sacīja.

Labākā otrā plāna aktiera balvu saņēma puertorikānis Benisio del Toro par tēlojumu filmā «Sicario» («Sicario: Narkokarš»).

Ridlijs Skots tika apbalvots ar labākā producenta balvu par zinātniskās fantastikas kinolenti «The Martian» («Marsietis»), bet aktieris Roberts de Niro saņēma apbalvojumu par mūža ieguldījumu.

Holivudas kino balvu pasniegšana iesākusi ASV filmu industrijas svinīgo pasākumu sezonu, kas noslēgsies februārī ar 88. ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» ceremoniju nākamā gada 28. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu