Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš ārstējies anonīmajos alkoholiķos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Pazīstamais latviešu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš intervijā izdevumam «Ieva» atklājis, ka jaunībā viņam ļoti paticis iedzert, tāpēc nācies iestāties anonīmajos alkoholiķos.

«Jaunībā, kā jau daudziem, man patika ballēties, arī iedzert. Viens pasākums, otrs. Tad smaga darbadiena, pēc kuras gribas iedzert vienu glāzi,» teic Mārtiņš Rītiņš, bilstot, ka viena glāze ātri pārvērtās divās, trijās...

Kādā brīdī Rītiņš sapratis, ka pārāk bieži mēdz iedzert, un iestājies anonīmajos alkoholiķos. Jaunībā viņam tur ārkārtīgi paticis, jo vienmēr kāds uzklausījis un bija iespēja no sirds izrunāties.

Šobrīd šefpavārs ar alkoholu neaizraujas, lai arī pudeļu sadāvināts ļoti daudz: «Man mājās ir aptuveni trīssimt pudeļu vīna, dažādu šampaniešu, kas man sadāvināti. Jaunībā nebūtu nevienas!»

Rītiņš šaubās, vai kādreiz vispār visas šīs pudeles tiks atvērtas, tomēr, ja kādreiz sagribas, šad tad pa glāzei mēdz iedzert, bet ne no atmiņu pudelēm.

Intervijā pavārs atklāj, ka viņa dzīve ir ļoti pozitīva un viss labais vēl ir priekšā: «Vienīgais, kā man trūkst, - kāda, ar ko varu izrunāt visu. Anglijā man tādi cilvēki bija un ir joprojām, tāpat Kanādā un Vācijā. Bet Latvijā ir pavisam citāda domāšana - cilvēki nedalās savos pārdzīvojumos.»

Pilnu interviju ar Mārtiņu Rītiņu lasiet jaunākajā žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu