Stūra māja atguvusi savu vēsturisko fasādes krāsojumu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Stūra māja jeb vēsturiskais Tetera nams atguvis savu vēsturisko fasādes krāsojumu, informē «Valsts nekustamo īpašumu» Komunikācijas daļa. Ēkas krāsojums balstīts uz pelēku tonalitāti, kas papildināts ar baltām detaļām.

«Valsts nekustamie īpašumi» informē, ka šobrīd noslēgts pirmais posms Tetera nama plānotajos fasādes vēsturiskā krāsojuma atjaunošanā Brīvības ielas pusē, otrajā posmā, kas turpināsies līdz šā gada beigām, notiks fasādes atjaunošana Stabu ielas posmā, kā arī turpināsies jumta nomaiņa.

Fasādes atjaunošana notiek ievērojot pagājušā gadsimta klājuma tehnoloģisko stilistiku un autentisku izpildījumu, ko veic uzņēmums «Būvuzņēmums Restaurators».

Fasādes atjaunošanas darbi ietver fasādes attīrīšanu, trūkstošo un bojāto profilējumu un dekoratīvo elementu izgatavošanu un atjaunošanu pēc uz vietas esošajiem analogiem paraugiem, granīta elementu tīrīšanu un nestabilo detaļu nostiprināšanu, dzegu un to reljefu dekoru restaurēšanu, vienlaicīgi pārbaudot to noturību un enkuru stiprinājumu atjaunošanu.

Pilnībā darbus plānots pabeigt 2015. gada decembrī un tiem ir piecu gadu garantija, ko nodrošina būvuzņēmējs. Fasādes atjaunošanas un jumta nomaiņas darbu kopējās izmaksas ir 580 000 eiro.

Tetera nams atrodas Brīvības un Stabu ielas krustojumā un ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. Nams celts pagājušā gadsimta sākumā, 1912. gadā, pēc Aleksandra Vanaga projekta un ir nacionālā romantisma un jūgendstila apvienojuma paraugs. Sākotnēji projekts tika veidots kā īres nams ar veikalu galeriju rindu pirmajā stāvā. Padomju laikā ēkā atradās Valsts drošības komiteja, tad ēku iesauca par Stūra māju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu