«Dirty Deal Teatro» top trilleris par Latvijas valsts rašanos – «Andrievs Niedra»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Dirty Deal Teatro» (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2) top režisora Valtera Sīļa politiskais trilleris «Andrievs Niedra», kurš pirmizrādi piedzīvos 16. decembrī. Izrāde dod iespēju paskatīties uz Latvijas valsts rašanos no cita skatupunkta, centrā liekot Andrievu Niedru un notikumus laika posmā no 1919. līdz 1924. gadam.

Jau vairākas paaudzes uzaugušas, ticot, ka Latvijas valsts dibināšana 1918. gada 18. novembrī bija tā laika labākais vai vienīgais iespējamais risinājums, lai aizvestu mūs pie demokrātiskajām vērtībām, ar kurām lepojamies šodien. Iespējams, tas bija labākais risinājums, skatoties no mūsdienu skatupunkta, taču ne vienīgais.

Šī izrāde ir Kārļa Krūmiņa debija dramaturģijā. Līdz šim viņš darbojās kā aktieris un režisors. «Vai man ir gadījies, mēģinot atrisināt kādu problēmu, it kā darīt visu iespējamo, bet beigās attapties vēl dziļākos sūdos kā līdz tam? Andrievam Niedram ir, un par to mēs viņu vēl šodien pieminam ar tautas nodevēja vārdu. Šī izrāde būs trilleris par to, kā radās mūsu valsts. Un, lai arī gribētos ticēt, ka tās dibināšana un brīvības cīņas bija skaists varoņu un ideju laiks, ka mūsu vēsture ir tik tīra kā dimanta oliņa, kurai neviens melnumiņš nav pieķēries, tomēr var izrādīties, ka īstenībā ir citādi,» par izrādi stāsta dramaturgs.

Izrādes kostīmus un scenogrāfiju veidoja Uģis Bērziņš, mūzikas autors ir Toms Auniņš, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers. Uz skatuves kopā ar aktieri Emīlu Kivlenieku varēs redzēt arī izrādes dramaturgu Kārli Krūmiņu.

Iestudējuma pirmizrāde gaidāma 16. decembrī plkst 19.00, nākamās izrādes – 17. un 19. decembrī plkst. 19.00.

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

www.bilesuparadize.lv

Biļešu cena: 9,00 EUR; skolēniem, studentiem un pensionāriem 5,00 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu