Sabiedrībā pazīstami vampīri, Drakulas un to paklausīgās patroneses svin Helovīnu nakti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

31.oktobra vakars ir vakars, kad visi pasaules mošķi, pārdabiskās parādības pamet savas slēptuves un dodas ielās. Kā jau ierasts katru gadu, arī šogad šie mošķi par savu pulcēšanās vietu bija izvēlējušies viesnīcu «Grand Palace Hotel».

Katru gadu tieši šajā viesnīcā notiek karstākā Helovīna nakts ballīte, šoreiz tā bija rīkota visiem vampīriem un to upuriem. Daudzi viesi ievēroja balles nosaukumu un ieradās pasākumā, tērpušies kā vampīri, Drakulas vai paklausīgās šo mošķu patroneses.

Viesiem ienākot pasākumā, uzreiz tika pasniegta glāze ar kokteili «Asiņainā Mērija», kokteilis bija pataisīts īpaši pikants, pateicoties mazajiem čili pipariņiem.

Saņemot kokteili, mošķi un vampīri fotografējās pie dažādiem viesnīcas sarūpētajiem atribūtiem, iemūžinot sevi fotogrāfijās un cerot, ka nākamajā dienā būs redzami fotogrāfijās, jo, kā stāsta leģendas, vampīri nav redzami ne spoguļos, ne fotogrāfijās.

Īpaši izcēlās dejotāja Rolanda Šteinberga vakara kompānija, kurā ikviens bija padomājis par tērpu un pat grimu, acu lēcām, lai uzburtu vēl lielāku svētku noskaņu.

Kompānija Helovīnus svinēja pirmo reizi un vēlējās tos nosvinēt īpaši - ar tērpiem, grimu, aksesuāriem. Grimu četrotnei veidoja prestižās balvas «Lielais Kristaps» grima mākslas nominācijas uzvarētāja.

Tāpat arī mākslinieks Kašers bija apģērbies svētkiem atbilstoši un visu vakaru ne mirkli neizkrita no lomas.

Helovīns kļūst arvien populārāki un populārāki svētki, puiši, visu dienu meklējot vampīru zobus, tos beigās neatrada, visur tie bija izpirkti. Amerikāņu mošķu svētki kļūst par mūsu kultūras daļu.

Kašers un Rolands svinēja Helovīnu draugu kompānijā, kurā atradās arī viesi no Lietuvas, un vienīgajai daiļā dzimuma pārstāvei Rimantei bija dzimšanas diena, sieviete no draugiem saņēma kūciņu ar svecīti, kuru nopūšot,iedomājās vēlēšanos.

Kā jau katru gadu, arī šogad notika labākā tērpa konkurss; parasti uzvarēja viens tērps, bet šogad uzvaru piešķīra veselam galdiņam, jo tas bija vienīgais galdiņš, pie kura sēdošā kompānija visi bija pārdomātos tērpos.

Iepriekšējos divus gadus uzvaras laurus plūca dziedātājs Alekss Silvērs, bet šogad uzvara ir nodota Kašera un Rolanda Šteinberga kompānijas rokās.

Kā jau ierasts ballēs, arī šajā viesi ātri vien ieņēma deju grīdu un nesteidzās to pamest līdz pat rīta gaismai, kad visiem mošķiem ir jāizklīst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu