«Lielais Kristaps 2015»: Keišs, Zariņa, «Ručs un Norie» un «Pa pa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps 2015» par gada labākajām atzītas Ināras Kolmanes veidotā dokumentālā filma «Ručs un Norie» un Valērija Oļehno īsmetrāžas spēlfilma «Pa pa».

Nominācijā «Labākais aktieris» balvu ieguva Andris Keišs, bet nominācijā «Labākā aktrise» balvu pasniedza Gunai Zariņai.

Nominācijā «Labākā animācijas filma» balvu saņēma filma «Tornis», bet balvu nominācijā «Labākā TV dokumentālā filma» saņēma Henrietas Verhoustinskas un Ievas Rozentāles veidotā filma «Arhitektes kaislība. Zaiga Gaile».

Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvas ieguvējas režisores Ināra Kolmane un Ieva Ozoliņa
Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvas ieguvējas režisores Ināra Kolmane un Ieva Ozoliņa Foto: LETA

Par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu tika atzīta filma "Kurši, bet balvu nominācijā "Labākā debija" saņēma Ievas Ozoliņas filma "Mans tēvs baņķieris".

Balvas filmām tiks piešķirtas sešās filmu un 15 individuālā snieguma kategorijās, kā arī tika noskaidrots «Lielā Kristapa» Skatītāju balvas ieguvējs, savukārt balvu par mūža ieguldījumu Latvijas filmu mākslā pasniedza kinooperatoram Mikam Zvirbulim.

«Lielā Kristapa» balva tiks pasniegta jau 27.reizi. Festivālu rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība kopš 1977.gada, un patlaban ir atjaunota tradīcija to rīkot katru gadu.

Foto: LETA

Šogad festivālā bija skatāmas 87 filmas - viena spēlfilma, 11 dokumentālās filmas, 21 spēles īsfilma, desmit animācijas filmas un 18 dokumentālās īsfilmas, kā arī 26 dokumentālās televīzijas filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu