Kinoteātros: latviešu Romeo un Džuljeta, Drakula un Rasels Krovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No piektdienas, 23. oktobra, lielie kinoteātri sāks izrādīt vairākas jaunas filmas - režisora Māra Martinsona spēlfilmu «Romeo n'Džuljeta», drāmu «Tēvi un meitas» ar Raselu Krovu galvenajā lomā, animācijas filmu «Viesnīca «Transilvānija» 2» («Hotel Transylvania 2») un Krievijas romantisko komēdiju «Bez robežām». Paralēli izskanēs arī otrais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), bet svētdienas vakarā var pieslēgties LTV, kur tiešraidē varēs vērot pašmāju «Oskara» - «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremoniju.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

«Romeo n'Džuljeta»

Piektdien, 23. oktobrī, «Kino Citadele» sāks izrādīt režisora Māra Martinsona spēlfilmu «Romeo n'Džuljeta».

Anotācija: Sešpadsmitgadīgajai latvietei Džuljetai ir apnicis bezmērķīgi pavadīt dienas Jūrmalā, un labākas dzīves meklējumos viņa grib doties uz Angliju kopā ar draugu Parisu. Tajā pašā pilsētā dzīvo arī deviņpadsmitgadīgais krievu puisis Romeo, kurš arī grib dzīvot labāk un sapņo par hiphopa mūziķa karjeru plašajā Krievijā. Pēc nejaušas tikšanās abi jaunieši iemīlas, tomēr pēc dažām dienām abu sapņi un cerības uz labāku nākotni sagrūst vienā vakarā.

Filmas garums: 82 minūtes. Vecuma ierobežojums 12+.

Scenārija autors: Nils Sakss. Mūzikas autori: Māra Upmane-Holšteine, Andis Ansons. Tituldziesmas autori: Raimonds Pauls, Guntars Račs. Filmas aktieri: Germans Andrejevs, Laura Luīze Dzenīte, Gustavs Ķibilds, Maksims Busels, Aleksis Vilciņš un citi.

 
Foto: Kadrs no filmas

«Tēvi un meitas»

Piektdien, 23. oktobri, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos par šī rudens emocionālāko kino piedzīvojumu dēvētais stāsts «Tēvi un meitas» («Fathers and daughters»). Aizkustinošajā ģimenes drāmā, kurai esot visas iespējas iekļūt «Oskaram» izvirzīto filmu vidū, galvenās lomas atveido Holivudas zvaigznes Rasels Krovs un Amanda Saifreda.

Talantīgie aktieri šoreiz caur kino ekrānu skatītājus aizved pie rakstnieka Džeika, Pulicera balvas laureāta, kurš pēc pēkšņa sievas zaudējuma viens audzina meitiņu Keitiju un izmisīgi sadzīvo ar progresējošu slimību. Apšaubot Džeika spējas tikt galā ar sarežģīto situāciju, radinieki cenšas meitu no tēva šķirt. Mazajai meitenei bērnībā pārdzīvotās bailes zaudēt visus cilvēkus, kurus viņa mīl, izrādās ļoti nozīmīgas arī vēlāk. Trīsdesmit gados Keitija attopas kā profesionāli ļoti veiksmīga psiholoģe, kuras personiskajā dzīvē valda tukšums. Viņa nespēj uzticēties cilvēkiem un veidot ilgtermiņa attiecības.

Drāmas «Tēvi un meitas» režisors ir Holivudas kino industrijā augstu vērtētais itālis Gabriels Mučiono. Viņš pirmizrādes intervijās ir atklājis, ka Rasels Krovs un Amanda Saifreda filmai piešķīruši gluži vai pārdabisku spēku. «Šie aktieri ir ģeniāli, tāpat kā mazā meitenīte, kura atveido Keitiju bērnībā. Ja zvaigznes sastāsies veiksmīgi, tad kāds no viņiem noteikti saņems «Oskaru». Rasels ir ļoti, ļoti vieds un harizmātisks aktieris. Pat tad, kad viņš ikdienā ieradās filmēšanās laukumā, visi pieklusa uz brīdi. Rasela spēja piešķirt savam varonim dziļumu reizēm pat mani atstāja bez valodas,» stāsta Gabriels Mučiono.

Filmā attēlotās dramatiskās un vienlaikus mīlestības pilnās attiecības starp tēvu un meitu norisinās divos laika posmos – astoņdesmitajos gados un mūsdienās. Starp citu, tieši perfektais laikmeta atspoguļojums ir viens no šīs filmas trumpjiem. Taču par visspēcīgāko gan tiek uzskatīts kāds cits trumpis: kino stāstā «Tēvi un meitas» attēlotās dzīves situācijas ir tik jēgpilnas, ka tajās skatītāji nereti atpazīst savu cīņu ar pagātnes rēgiem, tādēļ pēc filmas noskatīšanās jūtas kā pēc dziedējoša psihoterapijas seansa.

 
«Bez robežām»
«Bez robežām» Foto: Kadrs no filmas

«Bez robežām»

No piektdienas Latvijas kino sāk demonstrēt Krievijas komēdiju «Bez robežām» («Без границ»). Filma aizsākas Maskavas lidostā, no kurienes galvenie varoņi dodas elpu aizraujošos ceļojumos uz gleznainajām Armēnijas kalnu ielejām, zaļumos slīgstošajām Tbilisi ieliņām un Jaungadu gaidošās Maskavas svētku ugunīm.

 
Foto: publicitātes

Viesnīca «Transilvānija» 2

Latvijas kinoteātros lielisku izklaidi visai ģimenei sāk piedāvāt animētais labsirdīgais vampīrs Drakula un viņa amizanto monstru kompānija. Asprātīgā animācijas filma «Viesnīca «Transilvānija» 2» («Hotel Transylvania 2») ir turpinājums pirms dažiem gadiem visā pasaulē ar sajūsmu uzņemtajam izklaidējošajam stāstam par vampīriem piederošu viesnīcu «Transilvānija».

Jaunākajā labsirdīgo monstru dzīves sērijā viesnīcas «Transilvānija» vadītājs vampīrs Drakula ir noraizējies, ka viņa apburošais mazdēls Denijs, pateicoties sava ļoti cilvēcīgā tēva gēniem, tomēr daudz vairāk līdzinās cilvēkam, nevis vampīram. Vēlēdamies mazdēlā ieraudzīt sev raksturīgās īpašības, Drakula dod uzdevumu savai amizantajai monstru komandai mazo puiku izaudzināt par īstu vampīru. Rezultātā visa kompānija iekuļas nevienā vien smieklīgā situācijā un mulsina viesnīcas viesus ar pārsteidzošām situācijām. Starp citu, viesnīcā «Transilvānija» dzīve iet tikai uz augšu, jo tā ir retā vieta, kur atļauts mitināties kā vampīriem, tā arī cilvēkiem.

Šoreiz vampīru animācijas kino scenārija izstrādē ir piedalījies arī Holivudas komēdiju žanra talants Adams Sendlers. Viņš, starp citu, ir ierunājis vampīra Drakulas lomu. Iespējams, tieši Adama Sendlera panākums ir tas, ka kino kritiķi nebeidz slavēt šī kino stāsta profesionalitāti un daudzkārtainību, proti, viena stāsta ietvaros animācijas filmas «Viesnīca «Transilvānija» 2» («Hotel Transylvania 2») komandai ir izdevies iekļaut gan bērnu, gan arī pieaugušo auditorijai adresētus jokus. Turklāt patiešām gaumīgus un smieklīgus.

Filmas režisors ir animācijas kulta TV seriāla «Dekstera laboratorija» («Dexter's Laboratory») autors Gendijs Tartakovskis. Viņa darbiem raksturīgs humors ar dzēlīgiem un sarkastiskiem vaibstiem, taču vienlaikus arī emocionāli dziļi scenārija pavērsieni un sirsnība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu