Sorkins noraida pārmetumus par faktu sagrozīšanu filmā «Stīvs Džobss»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu scenārists Ārons Sorkins noraidījis pārmetumus, ka biogrāfiskajā filmā «Steve Jobs» («Stīvs Džobss») esot pārāk daudz izdomājumu par ASV tehnoloģiju kompānijas «Apple» dibinātāju, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Sorkins sacīja, ka viņa «sirdsapziņa ir tīra», lai gan dažas nelielas lietas scenārijā esot izmainītas.

«Cik nu man zināms, Stīvs Džobss pirms katra produkta izlaišanas neķīvējās ar tiem pašiem sešiem cilvēkiem,» viņš teica preses konferencē Londonas kinofestivālā. «Tas ir scenārista darbs. Taču domāju, ka filma atspoguļo lielāko un svarīgāko patiesību par to, kas notika 40 minūtes pirms katra produkta izlaišanas. Skatītāji vēro vairāku personisku konfliktu dramatizāciju. Tie kaut ko ilustrē, iezīmē lielāku attēlu. Vai attēlojums ir patiess? Es uzskatu, ka ir. Mana sirdsapziņa ir tīra.»

Sorkins adaptējis amerikāņu rakstnieka Valtera Izaksona grāmatu «Steve Jobs: The Exclusive Biography». Filma sastāv no trīs lielām ainām. Katrā no tām attēlots laiks pirms kāda nozīmīga produkta iznākšanas - «Mac» datora 1984. gadā, «NeXT» datora 1990. gadā un «iPod» mūzikas atskaņotāja 2001. gadā.

Medijos izskanējušas ziņas, ka filmas uzņemšanu centusies izjaukt Džobsa atraitne, lūdzot aktieriem Kristianam Beilam un Leonardo di Kaprio atteikties no galvenās lomas. Beigu beigās par Džobsa atveidotāju kļuva Maikls Fasbenders.

«Lai arī Džobsa kundze Lorīna Pauela jau no paša sākuma iebilda pret filmu, viņa meita Liza Džobsa to nedarīja, un viņa ir tajā attēlota,» norādīja Sorkins.

Filmai prognozēti panākumi nākamā gada ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» ceremonijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu