«Editors» ar piekto plati atgriežas pie elektronikas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Birmingemas kolektīvs «Editors», kas 2011. gadā uzstājās Salacgrīvas festivālā «Positivus» un pirms diviem gadiem «Palldium», laiž klajā jaunu studijas plati «In Dream», kurā atkal atgriežas pie sintpopa eksperimentiem, kas raksturīgi albumam «In This Light And On This Evening» (2009).

Pirms diviem gadiem izdotais albums «The Weight Of Your Love» grupas karjerā iezīmēja pārmaiņas. Kad 2012. gadā «Editors» pameta sākotnējā sastāva ģitārists Kriss Urbanovics (Chris Urbanowicz), grupa centās visai pasaulei pierādīt, ka tomēr var ierakstīt rokmūziku. Tiesa, rezultāts bija blāvs, kaut arī Urbanovica vietā pieņemti veseli divi citi mūziķi. Grupa diemžēl bija kritusi stadionu roka formulas apskāvienos, pārveidojot skanējumu tā, lai tajā būtu pa drusciņai no U2, no «Coldplay», Brūsa Springstīna un pat «Depeche Mode». Vadošais singls «A Ton Of Love» ar saucošo «Desire» piedziedājumā bija absolūts 1980. gadu U2 un «Simple Minds» klons.

Arī Rīgas koncerts tā pa īstam desmitniekā netrāpīja (skat. recenziju).

Šogad grupa ar solistu Tomu Smitu (Tom Smith) priekšgalā atgriezusies pie elektronikas.

Jaunā plate «In Dream» ir tumša desmit dziesmu elektronikas izlase, kurā dominē sintezatori un Toma zemā «kērtisiskā» balss.

Foto: Publicitātes foto

«Tas ir eksperimentāls un popsīgs vienlaikus,» skaidro Smits. Ieraksts tapis sešu nedēļu laikā nelielā, izolētā mājas studijā Skotijā.

«Tā bija ļoti noslēgta vieta, aptuveni 35 minūšu braucienā no tuvākās pilsētas. Apkārt kalni, ļoti ainaviska vieta. Mēs gan uz turieni nedevāmies ar nodomu ierakstīt albumu, tā bija vairāk doma par radošo sesiju, taču beigās viss izvērsās daudz nopietnāk - veselā albumā.»

Ierakstā (dziesmā «The Law») kā viesvokāliste piedalās leģendārās šūgeiza grupas «Slowdive» dalībniece Reičela Gosvela (Rachel Goswell).

Apvienotās Karalistes albumu topā albums debitēja 5. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu