Atis Zviedris: «Klausītāju sniegtā enerģija ir kā garšīgs deserts!»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Grupas «Flame and the Rolltones» līderis Atis Zviedris ir viens no šova «Izklausies redzēts» spilgtākajiem dalībniekiem. Laikā kopš dalības pirmajā muzikālajā talantu šovā «Talantu fabrika» ir pagājis ilgs laiks, dziedātājs ir izveidojis savu grupu «Flame and the Rolltones», ar kuru aktīvi koncertē un iekaro Latvijas mūzikas tirgu.

Mākslinieks neslēpj, ka sajūtas, piedaloties «Izklausies redzēts» šovā un «Talantu fabrikā», ir pilnīgi savādākas, jo nav jādzīvo vienā telpā ar citiem dalībniekiem, tāpat mākslinieks pats var plānot savu laiku, lai sagatavotu priekšnesumus šovam.

«Šajā šovā, domāju, svarīgākais ir gadu gaitā iekrātā skatuves pieredze. Priekšroka noteikti ir dziedošajam aktierim Kristapam Rasimam un kabarē dziedātājai Elzai Rozentālei - šos skatuves māksliniekus arī uzskatu par šova favorītiem, jo viņu ikdienas skatuves dzīve ir gan dziedāt, gan tēlot,» favorītus atklāj Atis.

Gatavojoties iejusties konkrētā tēlā, Atis skatās koncertu ierakstus, videoklipus, noskatās kādu dokumentālo filmu, kura parāda mākslinieka dzīvi un personību. Tāpat ar roku tiek pārrakstīts dziesmas teksts, lai vieglāk iemācīties vārdus.

Kā savu lielāko elku, mākslinieku, kuru Atis vēlētos atveidot, viņš nosauc leģendāro Frediju Merkūriju, grupas «Queen» solistu.

«Svarīgi ir būt pārliecinātam par to, ko dari. Ja kādam šķiet, ka ikdienā ir jālieto kādi papildu žesti, jāaizgūst kāds teiciens vai frāze, tad tik uz priekšu! Svarīgi ir saprast, kas ir tas, ko vēlies darīt, atrast iespējas sevi parādīt un, protams, sākt un turpināt iesākto. Labi darbi nepaliek nepamanīti!» nosaka Atis.

Kā lielākos iedvesmas avotus Atis nosauc tuviniekus – mammu, draudzeni, dēlu, muzikālo kolektīvu dalībniekus un, protams, lieliskos draugus - viņi ir mākslinieka lielākais atbalsts ikdienā.

«Protams, esot uz skatuves un redzot, kā cilvēki atpūšas manis izpildītās mūzikas pavadībā, gūstu aizvien lielāku pārliecību par to, ka daru lietas pareizā virzienā. Klausītāju sniegtā enerģija ir kā garšīgs deserts, kuru gribas vēl un vēl, tādēļ tiecos būt pēc iespējas vairāk uz skatuves, lai dalītos ar visiem savās sajūtās. Tomēr ir svarīga arī kvalitatīva atpūta. Visbiežāk izvēlos došanos ārpus pilsētas - pie dabas, uz laukiem. Tur sakārtojas domas un var atgūt spēkus, lai atkal kāptu uz skatuves,» informē Atis.

Grupa «Flame and the Rolltones» nesen atgriezušies no radošās nometnes, un ir padomā daudzas jaunas dziesmas. Dziedātājs cer, ka pēc iespējas ātrāk izdosies kādu no tām nogādāt arī līdz klausītāju ausīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu