Radīts jauns teātris bērniem - «Šmulītis» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nevalstiskais teātris «Dirty Deal Teatro» un biedrības «Ascendum» bērnu kultūras projekts «Garā pupa» radījuši jaunu teātra izrāžu ciklu «Šmulītis», kas turpmāk bērniem un jauniešiem piedāvās aizraujošus teātra notikumus. Pirmā «Šmulīša» izrāde «Mēness dārzā», kas paredzēta 7.-12. klašu skolēniem, pie skatītājiem nonāks jau oktobra sākumā.

Nevalstiskais teātris «Dirty Deal Teatro» un bērnu kultūras projekts «Garā Pupa» radījuši jaunu teātra izrāžu ciklu «Šmulītis», kas turpmāk bērniem un pusaudžiem piedāvās aizraujošus teātra notikumus. «Šmulītis» aicinās jaunos skatītājus domāt līdzi un pat iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules bagātināšanā. Izrādes tiks veidotas dažādu vecumgrupu bērniem un pusaudžiem, īpaši domājot par jautājumiem, kas ir aktuāli attiecīgajā dzīves posmā, kā arī izvērtējot noteiktajam vecumam atbilstošo teātra izrādes slodzi.

«Šmulītis» tiks atklāts 4.oktobrī ar izrādi «Mēness dārzā», kas paredzēta 7.-12. klašu skolēniem. Jaunais iestudējums būs veidots pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem, un tajā tiks pievērsta uzmanība jautājumiem, kas skar cilvēka pieaugšanu, - sevis meklējumiem, pirmo mīlestību, draudzību un arī sastapšanos ar nāvi. Izrādi «Mēness dārzā» iestudē režisore un aktrise Inga Tropa, un tajā piedalās aktieri Karīna Tatarinova, Elīna Dambe, Kristaps Ķeselis un Jānis Kronis.

«Šmulīša» repertuārā šobrīd iekļautas arī «Dirty Deal Teatro» jau pirmizrādi piedzīvojušās izrādes dažāda vecuma bērniem un pusaudžiem: «Kā saule gadījās» (3 - 6 gadi), «Baltā grāmata» (1. - 5. klase), «Nāves ēnā» (6. - 8. klase) un citas. Visas izrādes norisinās «Dirty Deal Teatro» telpās Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12 k-2.

Plašāka informācija par šo un citām «Šmulīša» izrādēm atrodama interneta mājas lapā www.smulitis.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu