Hakeri pusnaktī draud nopludināt Emmas Vatsones kailfoto (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta hakeri draud drīzumā nopludināt britu aktrises Emmas Vatsones (Emma Watson) kailfoto kā atbildi uz ANO labās gribas vēstnieces runu, kurā viņa aicināja vīriešus cīnīties par dzimumu līdztiesību. Izveidota jauna vietne, kurā publicēta Vatsones fotogrāfija, noraušot asaru. Tā papildināta ar uzrakstu «Emma, tu esi nākamā» un laika atskaiti. «Mēs tās izlaidīsim ātrāk. Esiet ar mums 24.septembra pusnaktī,» teikts hakeru paziņojumā.

(Draudi publicēt britu aktrises Emmas Vatsones kailfoto izrādījušies mārketinga triks)

Daudzi interneta lietotāji gan pauduši, ka neticot draudu patiesumam.

Kā jau ziņots, filmu sērijas «Harry Potter» («Harijs Poters») aktrise sākusi kampaņu «HeForShe», kuras mērķis ir «mobilizēt vīriešus cīņā pret dzimumu nevienlīdzību».

«Astoņu gadu vecumā man bija grūti saprast, kāpēc mani sauc par «komandētāju», jo es gribēju būt režisore vecākiem par prieku uzvestajās ludziņās. Taču uz zēniem tādu apzīmējumu neattiecināja,» stāsta 24 gadus vecā Vatsone. «Kad man apritēja 14 gadi, daži mediji sāka mani seksualizēt. 15 gadu vecumā manas draudzenes izstājās no savām iemīļotajām sporta komandām, lai nekļūtu «pārāk muskuļainas«. Kad es biju 18 gadus veca, puiši manā draugu lokā nespēja atklāti paust savas emocijas. Es nolēmu, ka esmu feministe.»

Taču aktrise uzskata, ka sabiedrībā valdošie uzskati par šo tēmu esot mainījušies, jo tagad pašpasludinātās feministes tiekot uzlūkotas kā «vīriešu nīdējas» vai «agresīvas». «Feminisms ir kļuvis par ļoti nepopulāru vārdu. Sievietes nevēlas ar to identificēties. Acīmredzot es esmu starp sievietēm, kuru pārliecība tiek uzskatīta par pārāk spēcīgu, pārāk agresīvu, izolējošu un pret vīriešiem vērstu, pat nepievilcīgu. Kāpēc šis vārds kļuvis tik ļoti nemīlēts?» viņa teica.

«Mēs visi būsim brīvāki, ja definēsim sevi pēc tā, kas esam, nevis kas neesam,» runu noslēdza Vatsone. «Kampaņas «HeForShe» mērķis ir brīvība.»

Kampaņas mērķis ir gada laikā savākt vienu miljardu vīriešu no visas pasaules, kuri simboliski apņēmušies atbalstīt dzimumu līdztiesību.

Mājaslapā «www.heforshe.org» publicētā pasaules kartē iezīmētas valstis, kurās mītošie vīrieši pauduši atbalstu iniciatīvai. Otrdienas pusdienlaikā to bija izdarījuši vairāk nekā 95 000 vīriešu, tai skaitā 33 no Latvijas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu