Samanta Tīna: «Katru reizi izdzirdot Nika balsi, paliek skumji» (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Koncertzāles Rīga atklāšanā dziedātāja Samanta Tīna izpildīja pirmatskaņojumu dziedātāja Nika Matvejeva dziesmai «Skatuve». Dziesma vienmēr mūziķei paliks īpaša, jo nav tāda kā visas dziesmas, kuras nereti tiek radītas ķeksītim, vienkārši, lai būtu jauna dziesma. Skaņdarbam «Skatuve» piemīt dvēsele, tā ir atceres dziesma lielam māksliniekam, kurš vienmēr būs dzīvs un paliks mūsu atmiņās ikreiz, kad dzirdēsim kādu no daudzajām viņa dziesmām.

Dziedātāja Samanta Tīna atklāj, ka Koncertzāles Rīga atklāšanas vakars bija arī pirmatskaņojums Nika Matvejeva pēdējai sakomponētajai dziesmai «Skatuve».

«Man nebija viegli to nodziedāt, arī pēc tam aizskatuvē, pēc dziesmas, nespēju savaldīties, domāju, ka esmu to jau palaidusi, bet katru reizi izdzirdot Nika balsi, paliek skumji, jo liekas, ka tas ir netaisnīgi,» tā Samanta.

Dziesmu auklēt Samanta dabūja viena, sākumā bija iecerēts to darīt kopā, bet Niks aizgāja viņsaulē un Samanta uzņēmās visas pūles, ņēma talkā neatlaidību, lai piecu mēnešu laikā ierakstītu dziesmu.

Tika atrasti cilvēki, kuri palīdzēja un atbalstīja, pierādot cik liels mūziķis Latvijā bija Niks Matvejevs un cik būtisks kā draugs viņš bijis mūziķiem.

«Es domāju, ka šī dziesma man vienmēr paliks īpaša, jo tā nav kā visas citas! Dziesma kas radīta ķeksītim, lai vienkārši būtu jauna dziesma! Tas bija mans solījums, ko turēju un izdarīju Nikam, jo tas ir mazākais, kā es varu pateikt viņam paldies, par visu to, ko viņš man ir iemācījis, kā mani motivējis, gatavojis un atbalstījis, vienmēr uzmundrinājis,» skaidro Samanta.

Pēc koncerta dziedātājai zvanīja Nika sieva Ilona, tas mūziķei bija neviltots gods un pārsteigums! Ilona teica lielu paldies, par to, ko Samanta dara! Un tas ir pats svarīgākais dziedātājai!

«Šī dziesma man ir un būs svēta, ar to tas viss nebeidzas, es sava mūža elka dēļ ar šo dziesmu lauzīšu arī savus principus! Tikai un vienīgi, lai pateiktos Nikam par visu, lai par viņu atceras vēl ilgi, jo ilgi un neaizmirst cik izcils viņš bija! Un tā tas būs,» stingi nobeidz Samanta.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu