Jānis Streičs septiņdesmit devīto dzimšanas dienu nosvin, baudot austeres un dārgus vīnus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

26. septembrī populārais kino režisors Jānis Streičs kļuva septiņdesmit deviņus gadus vecs. Kino leģenda savu jubileju sāka svinēt jau dienu iepriekš, apmeklējot vīna bāra «Easy wine» atklāšanu.

Tieši bāra atklāšanas īpašais viesis bija Jānis Streičs, uz viņa dzimšanas dienu tika likts svētku uzsvars, un citas slavenības pasākumā nebija novērojamas.

Jānis Streičs nav liels pasākumu apmeklēšanas fans, bet, tā kā režisors ciena un svētku reizēs mēdz nobaudīt labus, izsmalcinātus vīnus, viņa klātbūtne šādā prezentācijā nebija nekāds pārsteigums.

Viesiem bija iespēja baudīt daudz dažādu šķirņu vīnus, kā nekā bārā iespējams izvēlēties savu īsto vīnu no sešdesmit dažādu vīnu šķirnēm.

Tā kā vīns vislabāk garšo kopā ar jūras produktiem, uz katra galdiņa atradās paplātes ar austerēm.

Viesi, kuri visi bija vīna dzeršanas eksperti un zināja, kā ēst austeres, vienalga ar lielu interesi noklausījās vīna degustācijas pamācību un dažādo vīnu garšas nianses, kuras vēlāk mēģināja izjust paši, baudot dzērienus.

Dažādās vīnu garšas nianses viesi pārrunāja savā starpā un mēģināja sagaršot to, ko jūt citi viesi.

Kā jau dzimšanas dienas svinībās, Jānis Streičs dzirdēja daudz labus vārdus, vēlējumus, tostus un nemitīgi skandināja glāzi ar kādu no viesiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu